Title of a News Article

Beyazgül’den Fakıbaba ile ilgili flaş sözler…

Beyazgül’den Fakıbaba ile ilgili flaş sözler…
banner206

tv100’de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na bağlanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa Milletvekilliği ve AK Parti’den istifa eden Fakıbaba’nın 'arsaları sattılar' tweetiyle ilgili konuşan Beyazgül "Biz o arsaları satmadık. Arsalar yerinde duruyor." dedi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, dün gece katıldığı TV Programında İYİ Partiye geçiş yapan Şanlıurfa eski Milletvekili Ahmet Fakıbaba hakkında ağır sözler sarf etti. Göhan Hacır'ın sunduğu programda Beyazgül, Fakıbaba'nın Ak Parti'ye ihanet ettiğini ima etti.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Şaban Sevinç ve Fuat Uğur; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifasının ardından ortaya attığı iddialarla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tv100 canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

"Biz o arsaları satmadık, arsalar yerinde duruyor"

Beyazgül "Ben Belediye başkanı olduktan sonra Fakıbaba 4 yıl hiçbir toplantımıza katılmadı. Hiçbir projede önderliğimizi yapmadı. Hiçbir sıkıntımızın içerisinde olmadı." ifadelerini kullandı. Fakıbaba’nın 'arsaları sattılar' tweetiyle ilgili Beyazgül "Biz o arsaları satmadık. Arsalar yerinde duruyor." dedi. 

"Türkiye’de en fazla arsa satan belediye başkanıdır"

Fakıbaba'yla ilgili Beyazgül "Yüzlerce arsa sattı ve Türkiye’de en fazla arsa satan belediye başkanıdır. Muhakkak belediye hizmetlerine harcamıştır. ‘Milletvekilleri benim işlerime karışmasın’ diyordu hal böyle olunca kendisi niye karışıyor?" sözlerine yer verdi.

"Böyle bir şey yok"

Yarkadaş'a mesaj gönderen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ‘Belediyeyi akrabalarıyla, eş dostla doldurdu, liyakate dikkat etmiyor’ iddiasıyla ilgili Beyazgül "Böyle bir şey yok. Bu çamur at izi kalsın siyaseti çok yanlış. Benim hesaplarım, yaptıklarım açık" açıklamasını yaptı.

"İstifa eder mi?’, bunlar çocukça şeyler"

Tanal'ın "Aynı soyadında olanları söylersem istifa edecek mi?" sorusuna ise "Benden önceki belediye başkanı döneminde alınan 2 tane benim soyadımda olan isim var. ‘İstifa eder mi?’, bunlar çocukça şeyler" cevabını verdi.

"Büyük ezici bir başarıyla gelmiş değil"

Gürel'in "Sayın Fakıbaba’nın istifasının bölgede nasıl bir karşılığı var?" sorusuna Beyazgül "Fakıbaba’nın istifası burada bir boşluk oluşturmadı. Büyük ezici bir başarıyla gelmiş değil." yanıtını verdi.

"Halk bunu anlamış değil"

Uğur'un "Fakıbaba’nın eski popülaritesi Şanlıurfa’da var mı?" sorusuna ise Beyazgül "Ben yok diyorum. Ne oldu da istifa edildi? Halk bunu anlamış değil." dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2022, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195