Title of a News Article

Boş duran arazileri Urfa'ya kazandırılmasını istediler

Boş duran arazileri Urfa'ya kazandırılmasını istediler
banner206

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa'daki tarıma, istihdama ve milli gelire çok büyük bir katkı sağlayacak olan devasa bir projenin duyurulmasına aracılık etti.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan bu hafta ise Şanlıurfa'daki tarıma, istihdama ve milli gelire çok büyük katkı sağlayacak olan bir projeyi, proje sahibi Ziraat Mühendisi Abdulkadir Alptekin'in kendi sunumu ile duyurmasına aracılık etti.

Projesini Cuma 11.11 Platformu aracılığı ile duyurdu

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfalı hemşehrilerine seslenen Özaslan "Cuma 11.11 halkın sorunlarını ve proje önerilerini gündeme getirme konusunda takdir gören başarılı bir platforma dönüştü. Biz de bu platformu halkımıza armağan etmek istiyoruz. Şanlıurfa'ya katkı sunacak projesi olan hemşehrilerimiz Cuma 11.11 platformu aracılığı ile seslerini duyurabilirler" demişti.

Bu çağrıya Akçakale'den Ziraat Mühendisi Abdulkadir Alptekin cevap vererek yıllardır gerçekleşmesini istediği projesini Cuma 11.11 platformu aracılığı ile duyurmak istedi. Bu vesileyle Akçakale'ye giden Özaslan, Ziraat Mühendisi Abdulkadir Alptekin ile görüşerek yıllardır hayal ettiği projesinin duyurulmasına aracılık etmek için beraber kameralar karşısına geçtiler.

Özaslan " HÜDA PAR olarak bu hafta Şanlıurfa'daki tarıma, istihdama ve milli gelire çok büyük bir katkı sağlayacak olan bir projeyi sizlere aktaracağız. Tabi proje bizim projemiz değil, Akçakale'den Ziraat Mühendisi Sayın Abdülkadir Alptekin sunumu yapacak" dedi.

700 bin dekar arazi boş duruyor

Proje sahibi Ziraat Mühendisi Abdulkadir Alptekin "İsmim Abdulkadir Alptekin. Ben bu projeyi yıllardır yapmak istiyordum. Bu projenin asıl amacı Türkiye'de geliri arttırmak için büyük bir projedir. Ayrıca Şanlıurfa il ve ilçe merkezinde iş istihdamı sağlamak, tarım işçisi göçünü önlemek için yapılacak büyük bir projedir. Bu projenin başlangıç yeri, bizim Akçakale'nin Büyük Naneli Köyü'nden başlayıp Şanlıurfa Yenice Mahallesi'ne kadar olan bu boş arazilerin, bu dağlık kısımlarının değerlendirilmesi. Bunlara zeytin fidanı ve fıstık fidanı ekilmesi. 700 bin dekar arazi var burada. Hepsi de boşta. Bunların ulusa, ülkeye kazandırılması amacıyla ben bu projeyi sundum. Sesime ses oldukları için HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı'na ve Akçakale İlçe Başkanı'na çok teşekkür ediyorum" diyerek projesinin duyurulmasına destek veren HÜDA PAR'a teşekkür ederek sunumunu sonlandırdı.

Bu proje ciddi anlamda istihdam sağlayacak

HÜDA PAR Akçakale İlçe Başkanı Hali Aydın "Bu proje gerçekleşirse mevsimlik tarım işçisi göçü vermeyeceğiz, ilçemizde ciddi anlamda istihdam sağlanacak ve vatandaşlarımız kendi ilinde, kendi ilçesinde çalışabilecektir" diyerek projenin Akçakale ve Şanlıurfa'ya büyük katkı sunacağını belirtti.

Boş duran arazileri Şanlıurfa'ya kazandıralım

Özaslan "Şanlıurfa'ya büyük bir katkı sunacak, tarıma da büyük bir katkı sunacak büyük bir proje. Yüzbinlerce dekar arazi şu anda boş duruyor. Gelin bunu (bu boş duran arazileri) Şanlıurfa'ya kazandıralım."

"Bunun yapılabilmesi için Şanlıurfa Milletvekilleri; iktidar ya da muhalefet fark etmeksizin, 14 milletvekili bir araya gelecek, Ankara'da gerekli girişimlerde bulunacaklar, ilgili bakanlıklarla görüşüp bu projeyi hayata geçirecekler" dedi.

Özaslan son olarak "Şimdi söz Şanlıurfa Milletvekilleri'nde... Bakalım nasıl bir cevap verecekler" diyerek milletvekillerine bir kez daha görev ve sorumluluklarını hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195