Title of a News Article

CHP heyeti bedava elektrik için Urfa'da

CHP heyeti bedava elektrik için Urfa'da
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ahmet Akın başkanlığındaki heyet bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Şanlıurfa'ya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa ziyareti sırasında ‘çiftçilere bedava elektrik’ vaadi kapsamında yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali ( GES) için sahada çalışma yapan heyet söz konusu alanın belirlenmesi için kentte temaslarda bulunuyor.

Kente gelen heyet, GES projesinin detaylarını görüşmek için Şanlıurfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, muhtarlar, çiftçilerle bir basın toplantısı düzenledi. 

GES Projesinin detaylarının konuşulduğu toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, CHP PM Üyesi Erbil Aydınlık, STK temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler ve partililer katıldı.

'AÇIK KANALLARIN ÜZERİNE GÜNEŞ PANELLERİ KURACAĞI'
Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Akın, "Güneş enerjisi santralleri için iki alternatifimiz var. Birincisi, alternatif açık kanallar üzerine güneş panelleri kurulup hem arazi tasarrufunu sağlamak hem de açık kanallarda gerçekleşecek su buharlaşmasını engelleyip ve güneş panellerinin alttan serinlenmesi ile maksimum enerji üretimi sağlanabilir. İkincisi, alternatif atıl arazilerin değerlendirilmesi" ifadelerini kullandı.

'İKTİDARIMIZIN BİRİNCİ YILINDA ELEKTRİĞİ BEDAVA VERECEĞİZ'
CHP iktidarının birinci yılında tarımda kullanılan elektriği bedava vereceklerini vurgulayan Akın, "İktidarımızda çiftçimizin desteklenmesi öncelikli politikamız mevcut.  Girişimci devlet modeliyle kamu öncülüğünde sıfır bürokrasiyle güneş enerjisi santralleri kuracağız. Bugün burada Şanlıurfa'da bazı ziyaretler gerçekleştireceğiz. Örgütleri, çiftçilerimizi, meslek örgütlerini dinleyeceğiz. Ardından arazi ziyaretlerimize devam edeceğiz" dedi.

'TARIMSAL SULAMA ELEKTİRİĞİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ'
Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Türkiye genelinde yüzde 50 indirim yapacaklarını vurgulayan Akın, "İlk kez Şanlıurfa'da açıklamak isteriz; İktidarımızın ilk 90 gününde tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Türkiye genelinde yüzde 50 indirim yapacağız. Bunu nasıl yapacağız? EÜAŞ'ın kapasitesi artırılarak tarımsal sulama tarifesinde indirim yapacağız. EÜAŞ halihazırda ucuz elektriği şirketlere satıyor. Biz ucuz elektriği çiftçimiz için kullanacağız.

İktidarımızın birinci yılında, Şanlıurfa'dan başlamak üzere kamu önceliğinde kurulacak 10 bin megavat saat büyüklüğündeki güneş enerji santralleriyle tarımsal sulamada kullanılan elektriği bedava vermeye başlayacağız. 7,5 milyar dolar tutarındaki güneş enerjisi santralı yatırımı için yeşil ve sürdürülebilirlik tahvilini kullanacağız.

Bu yatırımlarla sizleri, Şanlıurfa'dan başlamak üzere çiftçilerimizi kalkındıracağız. Türkiye'de gıda güvenliğini sağlayacağız. Gıda ithalatını azaltacağız, gıda enflasyonu düşüreceğiz. Evlatlarımız gıda yoksulluğu yaşıyor. Bu reva değil bu millete. Bunu ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu. urfapusula

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195