Title of a News Article

CHP'ye yakın şirketten çarpıcı sonuçlar!

CHP'ye yakın şirketten çarpıcı sonuçlar!
banner206

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Hakan Bayrakçı'nın başkanı olduğu Sonar Araştırma şirketi 3 ayda bir gerçekleştirdiği araştırmalarından sonuncusunu 10 Ocak ile 4 Şubat tarihleri arasında yüz yüze anket yöntemi ile farklı sosyo-ekonomik ve demografik gruba mensup kişilerden ve yaş gruplarından oluşan 3 bin 200 denekle gerçekleştirdi.

En yüksek deneğin yüzde 22,1 ile 25-34 arasındaki yaş grubunda, en yüksek ikinci grubun ise yüzde 21 ile 35-44 yaşları arasında olduğu araştırmaya katılanların yüzde 50.7'si kadın deneklerden oluştu.

Sonar'ın araştırmasına katılan 3 bin 200 deneğe yöneltilen "Türkiye'de bugün için en güvendiğiniz devlet adamı veya siyasetçi kimdir" sorusuna anketa katılanların yüzde 42,5'inin Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdiği görüldü.

İkinci sırada ise yüzde 14,2 ile Ekrem İmamoğlu, 3. sırada ise yüzde 10,3 ile Mansur Yavaş yer aldı.

Meral Akşener'in yüzde 7,2, Devlet Bahçeli'nin ise yüzde 6,2 ile sıralandığı listede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 1,9 ile ancak 8. sırada yer alabildi.

Anketteki "Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istersiniz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 43,1'inin Recep Tayyip Erdoğan yanıtı verdiği görülüyor.

En güvenilir siyasetçi anketine göre Erdoğan'ın yüzde 0,6 oranında oyunu yükselttiği görülürken, yine ikinci sırada yer alan Ekrem İmamoğlu'nun oyunun ise yüzde 0,5 düşerek 13,7'ye gerilemesi dikkat çekiyor. Benzer şekilde Mansur Yavaş'ın oyu da yüzde 1,1 gibi büyük oranda gerileyerek yüzde 9,2'ye düşüyor.

Bu soruda Meral Akşener'in oyunun yüzde 1,1 artarak yüzde 8,3'e, Devlet Bahçeli'nin oyunun da yüzde 0,5 artarak yüzde 6,7'ye yükseldiği görülüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunda da yüzde 0,3'lük bir artış oluyor. Ancak CHP liderinin yüzde 2,2 ile yine listenin en altlarında yer bulduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Üstelik kimi cumhurbaşkanı adayı görmek istersiniz sorusu yöneltilirken son seçimde Erdoğan'a rakip olan Muharrem İnce ile güçlük bir siyasi kimlik olan Mustafa Sarıgül'ün isimlerinin ankete dahil edilmediğini de gözden kaçırmamak gerekiyor.

Bir diğer dikkatlerden kaçmaması gereken ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyulan güvenin yanı sıra MHP Lideri Devlet Bahçeli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oyları toplandığında ise kararsızların oyu dağıtılmamasına rağmen yüzde 51,7'ye ulaştıkları görülüyor.

Milletvekilliği seçimine ilişkin deneklere yöneltilen "Bu pazar günü bir genel seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlarda da AK Parti açık ara lider konumunu sürdürüyor.

Kararsızlar dağıtıldığına yüzde 39,3 oranında oy aldığı görülen AK Parti ile yüzde 10,5 oranında oy verileceği ifade edilen Cumhur İttifakı'nın yüzde 49,8'e ulaştığı görülüyor. Cumhur İttifakı'na destek veren Büyük Birlik Partisi'nin de yüzde 1,1 oranındaki oyu buna eklendiğinde yüzde 50,9'a ulaşılıyor.

CHP'ye yakın bir isim olarak tanınan Hakan Bayrakçı'nın gerçekleştirdiği anketin sonuçları son zamanlarda AK Parti'nin ve Cumhur İttifakın oylarının çok düştüğünü ileri süren muhalefet temsilcilerini de yalanlayan en net sonuç olarak ortaya çıktı. Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195