Title of a News Article

Deva Partisi Urfa cephesinde istifa depremi!

Deva Partisi Urfa cephesinde istifa depremi!
banner206

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, Deva Partisi'nde istifa depremi yaşandı. Şanlıurfa'da, Eyyübiye İlçesi Deva Partisi yöneticileri aldıkları karar doğrultusunda istifa ettiklerini açıkladılar.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimleri 14 mayısta yapılacak. Seçim startının verildiği şu günlerde Şanlıurfa'da sıcak bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olduğunu ilan etmiş ve başkanlık görevini parti genel merkezi kararınca yönetim kurulu üyesi Av. İbrahim Halil Aydın'a bırakmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından dün, Eyyübiye ilçesinde istifa depremi haberi geldi.

İl Başkan Yardımcısı Av. Davut Seyidoğlu, Eyyübiye Kurucu İlçe Başkanı Mahmut İbrahimoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Başak,İbrahim Şimşek, Hakkı Şengül, Azize Kaya, Avvat Çiftçi, Halil Ayhan, Salih Dengiz, Feyyaz Ekici ve Mahmut Ay Deva Partisi'nden istifa ettiklerini duyurdular.

Eyyübiye Kurucu İlçe Başkanı Mahmut İbrahimoğlu, sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımda istifa nedenlerini açıkladı;

"Kamuoyuna Saygıyla… Bir çok arkadaşımız bilhassa Sn. Ali Babacan’ ın şahsına olan itimadımıza istinaden bu yola adım attık. Henüz partinin kuruluşu adına herhangi bir emare yok iken emek vermeye ve teşkilatlanmanın temelini oluşturmak adına insanlarla etkileşim kurmaya başladık. Ancak gelinen noktada tüm aksama, noksan ve il yönetiminin bir çok güzide üyesinin telkinlerine rağmen bu yanlışlardan dönülmemiştir. Şanlıurfa il teşkilatı birilerinin şahsi çıkarlar doğrultusunda tamamen ve tamamen kişisel piar aracı olarak kullanılmış bir takım şahıslar kendi ideoloji ve yancılarını gözetmek adına yönetimde kutuplaşmalara sebep olmuş ilçe yönetimlerinin özellikle kendi başkanlarının insiyatifinde olması gereken konulara müdahale etmiş ve ikililiklere sebep olarak işleyişi aksatmıştır. İl başkanı bir çok ilçe yönetimi ve yönetici ile diyalog kurmak yerine teşkilatın genel işleyişinde çıkabilecek olağan sıkıntılara her defasında tarafgirliği ile yaklaşmış, sorunları çözmek için çaba sarfetmek yerine çıkar odaklı tavır takınmıştır. İl başkanlığı başkan vekilliği konusunda da yine aynı düsturla hareket etmiş, tabiri caizse vesayet odaklı tercihlerde bulunmuştur. İl yönetiminin büyük bir bölümü ve ilçe başkanlarının bu konuda ki görüşleri dikkate alınmamış, istişareden yoksun bir düsturla hareket ederek tekrar ve tekrar şahsi istek ve yönelimler doğrultusunda tercihler yapılmıştır.

Sonuç olarak il başkanın tavrı, teşkilatlanmada ki ayrıştırıcı tercihler ile tamamen otokratik olarak yazılan görevlendirmeler kabul edilemez. Bu nedenle biz ve bize inanan parti üyeleriyle birlikte DEVA Partisinden istifa ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2023, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195