Title of a News Article

Deva Partisi Urfa'da dağıldı

Deva Partisi Urfa'da dağıldı
banner206

2. Tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Deva Partisi Şanlıurfa cephesinde istifaların ardı arkası kesilmiyor. Bugün son olarak Karaköprü ilçe yönetiminin dağıldığı bilgisine ulaşıldı.

Karaköprü ilçe yönetiminden yapılan yazılı açıklamada yaşanan istifalarla ilgili şu ifadelere yer verildi: 

İstifade gerekçemiz

Deva partisi Karaköprü ilçe başkanı, ilçe Yönetim kurulu üyeleri ile il yönetimi ve il kurucu heyet üyeleri olarak ortak istifa beyanımızdır. 

Üç yıl önce ortak akıl, istişare ve liyakat denilerek çıkılan yolda arkadaşlarımız ile birlikte büyük bir inanç ve heyecan ile Deva partisine katıldık ve büyük bir emek ve gayret ile samimi bir şekilde partinin başarısı için çalıştık. Türkiye’nin yarınları için milletimize önemli ölçüde umut olan partimizin, yanlış tercihler sonucu maalesef hedefsiz ve kimliksiz kalmıştır. 

14 Mayıs 2023 seçimlerine, Parti Genel başkanı ve yöneticileri tarafından defalarca Deva Partisi kendi LOGOSU ile seçime girecektir denildikten sonra, hiç bir organa ve teşkilata danışılmadan başka partinin listesinden seçime girilmiştir. 

Bu şekilde listesinde seçime girdiğimiz Cumhuriyet Halk Partisine, seçmenimizi taşıyamadığımızdan bir faydamız olmadığı gibi partimiz de seçmensiz kaldığından Millet İttifakına da bir katkımız olmamıştır. 

Partinin kimliği üzerinden siyasi pazarlık yapılırken yönetime ve teşkilatlarına danışmayan yönetimin istişare ve ortak akıldan ne anladığı anlaşılmamıştır. Bu tarz karar Tüm samimi partili kardeşlerimizi incitmiş ve parti ile bağlarını zedelemiştir. 

81 il ve Yaklaşık 800 ilçede teşkilatlanmış koca bir parti seçime girme cesareti göstermemiştir. Tüm teşkilatın 3 yıllık emeği bir kaç üst düzey parti yöneticinin milletvekili olma arzusuna kurban edilmiş, Tüm il ve ilçe teşkilatları yarı yolda bırakılmıştır. 

Kendi teşkilatını ve yol arkadaşlarını yarı yolda bırakan bir partinin, Türkiye’nin yarınlarına Deva olmayacağı aşikardır. 

Hukuksuzluğa, adaletsizliğe, zulme, keyfi yönetime ve hırsızlık ile yolsuzluğa karşı duruşumuz aynen devam etmektedir. Bu konularda ilerleme sağlanması milletimiz için hayırlı olacaktır. 

Partinin kuruluş aşamasından bu güne kadar birlikte yol yürüdüğümüz ve partiye emek veren, İl Kurucu üyelerine, İlçe Başkanlarına, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine, kadın kolları üyelerine, gençlik kolları üyelerine, mahalle temsilcilerimize, partimiz üyelerine ve gönül veren herkese teşekkür ediyor ve helallik diliyoruz. 

Özetle; DEVA partisi üst yönetiminin küçük hesaplar ile teşkilatlarını yarı yolda bırakması, başka partinin listelerinden seçime girerek kararlı bir pozisyon alamaması, istişare ve ortak aklın sözde kalması, partinin kimliksiz ve duruşsuz bırakılması nedeni ile DEVA partisinin artık Türkiye de biriken sorunlara çare olamayacığı düşüncesi ile aşağıda isimleri ve görevleri yazılı olan il, ilçe ve kurucu üyeler olarak istifa ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla

İl kurucu heyet üyesi

Karaköprü ilçe başkanı

Av. Sabri Yetim

İl kurucu heyet üyesi

İl başkan yardımcısı 

Av. İbrahim Asoğlu

İl yönetim kurulu üyesi (Haliliye ilçe Koordinatörü)

Mikail kırmızı 

İl yönetim kurulu Üyesi (Karaköprü koordinatörü)

Aziz Taş

Karaköprü ilçe yönetimi ve ilçe başkan yardımcıları

Abdullah Aksoy

İnci Gül

Ali Akkuş 

Av. Mehmet Ömer Süzen

Adem Kavioğlu

Hasan Yazar

Yasin Kama

Halil Pişkin

Enes Yetim

Mehmet Emin Leba 

Barış Atamışgüray 

Emre Köroğlu

Emin Vermez

Şemsettin Şahin

Hasan Aslan 

Hamza Polat

Mehmet Sevdiren

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195