Title of a News Article

Erbakan noter tasdikli çözüm sözü verdi

Erbakan noter tasdikli çözüm sözü verdi
banner206

EYT'li dernek başkanları ile bir araya geldiği online toplantıda, sorunlarının çözümü için Erbakan sözü veren Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, ülkenin kaynaklarının 83 milyona adil dağıtılması halinde, sadece EYT'lilerin değil tüm dar gelirli vatandaşlarının refaha kavuşmasına yeteceğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Marmara Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak'ın öncülüğünde 23 ilin EYT dernekleri başkanları ile zoom üzerinden bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

Özüpak: EYT'liler yük olarak görülüyor

4444 No'lu yasanın geriye doğru işletilmesinden dolayı 21 yıldır anayasal haklarından mahrum olduklarını ve bunun mücadelesini verdiklerini söyleyen EYT Federasyonu Başkanı Özüpak, seslerinin gür çıkmasına vesile olan Yeniden Refah Partisine teşekkür etti.

Özüpak yıllarca prim ödemelerine, vergi vermelerine rağmen sonradan çıkan bir kanunla yaş haddine tabii olarak 2 ila 17 yıl ötelendiklerini, tabiri caizse maçları oynanırken kuralların değiştiğini ve bunun büyük mağduriyetlere sebep olduğunu söyledi. Bunca yıl vergi ve prim vermelerine, hizmet etmelerine rağmen bir yük olarak görüldüklerini ifade eden Özüpak, Türkiye'deki kaynakların herkese yetebileceğini bunu Yeniden Refah Partisi'nin hazırlamış olduğu 150 milyar dolarlık kaynak paketinin de doğruladığını söyledi.

Borç-faiz-vergi ekonomisinin sonucu bu!

50 yıllık Milli Görüş davasının temsilcisi olarak dar gelirli vatandaşların derdiyle dertlendikleri vurgulayarak EYT'lilere hitap eden Erbakan, sadece EYT'lilerin değil emekli, memur, işçi, köylü ve çiftçilerimizin de sıkıntıda olduğunu ifade etti.

20-30 yıl devlete hizmet etmiş emeklinin; aldığı maaşın yetmediğini, torunun veya akrabasının düğününe giderken bile düşündüğünü söyleyen Erbakan, "2020 yılında 3 kişiden biri sosyal yardım almak zorunda kalmış. Tabii ki Pandeminin etkisi de oldu. İlgili bakanımız açıkladı; 17 yılda sosyal yardımlar 21 kat artmış. Gelir seviyesine baktığımızda nüfusun yüzde 40'ı açlık, yüzde 80'i yoksulluk sınırının altında çalışıyor. TÜİK'in açıkladığı resmi rakam yüzde 14, bağımsız araştırmacılar gerçek enflasyonun yüzde 37 olduğunu belirtiyor. Hal böyle iken hükümet önümüzdeki 4 sene 100 milyar dolar borç faizi ödeyeceğini açıkladı. Yine açıklanan 4 yıllık ekonomi planına göre bütçe açığından dolayı 150 milyar dolar daha borç alınacak. Bütün bunlar ne anlama geliyor, daha fazla zam daha fazla vergi. Borç faiz vergi ekonomisinin sonucu daha fazla borçlanma." dedi.

EYT'lilere yok, imtiyazlılara var

'Asıl üzücü kısmın ise vatandaşa, EYT'lilere ayrılmayan kaynakların bazı imtiyazlılara sular seller gibi akıtılması.' diyen Erbakan, "Köprü ve otoyol ihaleleri dolar cinsinde devlet garantisiyle yapıldı. Bu ihaleleri alan 5 holding var. Bir muhalefet partisi vekili açıkladı; 2014-2020 yıllları arasında köprü otoyol ve tüneller için devletin sadece döviz kuru farkı ödediği meblağ 18,4 milyar dolar ödendi. Yapılan hesaba göre bu para ile EYT mağduru 1,5 milyon insanımızın 5 yıllık emekli maaşı ödenebiliyor. Bu sadece döviz kuru farkından dolayı ödenen para ile 14 tane Avrasya Tüneli, 12 tane Osmangazi Köprüsü veya 8 tane Çanakkale Köprüsü yapılabilirdi. Bir de daha da acısı bu 5 holdinge 18 yılda 128 kez vergi ve harç muafiyeti çıkartılmış. Bunların listesi var. Bunların toplamı ne kadar tutar onu da hesaplarsak. Biz bunu görünce diyoruz ki demek ki ülkede kaynak var sadece adil bir şekilde paylaştırılmıyor, imtiyazlılara akıyor. Bütün bu kaynaklar adil bir şekilde dağıtılsa sadece EYT'liler değil pek çok mağduriyet giderilebilirdi diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

'3 aylık borç faizi ile EYT'lilerin sorunu çözülebilirdi'

EYT'li dernek başkanların sorularını da yanıtlayan Erbakan sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim Milli Görüş olarak yıllardır söylediğimiz paylaşımda adalet, yani zenginliklerin, kaynakların 83 milyon arasında adilce paylaşılması ve yönetimde adalet ilkeleri ile yola çıktık ve çalışıyoruz. Biz önce millet anlayışıyla hareket edeceğiz. Bununla ilgili de referansımız Merhum Erbakan Hocamızın 54. Hükümet olarak yaptıkları efsane icraatlerdir. İşçiye, memura, emekliye yapılan yüzde 100 zamlardır. O dönemdeki bolluğun bereketin nedeni kaynakların faize, imtiyazlılara değil, millete aktarılmasıydı. Kaynağımız da sizin de belirttiğiniz gibi Milli Kaynak Paketimizde var. 2. ve 3. kaynak paketlerimiz hazırlanıyor. Biz her zaman söylüyoruz, emeklilikte yaşa takılanların külfet dedikleri maliyeti, hükümetin 2-3 aylık borç faizi parası kadardır. Bu mücadelenizde yanınız olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

Erbakan'dan noter tasdikli, yazılı çözüm sözü

Özüpak'ın 'EYT'lilerin sorunlarının çözme vaadinizi noter tasdikli, yazılı istiyoruz’ isteğine de olumlu yaklaşan Erbakan, milletin derdine derman olmak için yola çıktıklarını belirterek yetkili kurullarda görüşüp bu kararı aldırma sözü verdi: "Biz de 'Önce Millet' diyen görüşün temsilcileri olarak Parti programımızda da var iktidarımızın ilk senesinde emekliye, memura işçiye yüzde 50 zam yapacağımızı taahhüt etmiştik. EYT'lilerin sorununun çözümünü de parti programımıza alıp ilk senemizde çözeriz inşallah." dedi.

Erbakan'dan Mansur Yavaş'a EYT teşekkürü

Sosyal medya hesabından seçimden önce emeklilikte yaşa takılanların yanında olacaklarına dair sözünü EYT'lilerin GSS primlerini yatırmaya başlayarak tutan Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da tebrik eden Erbakan, " A partisi B partisi kimin yaptığı önemli değil. Önemli olan milletin derdine derman olmaktır. Bu minvalde Mansur Bey'i tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Program sonunda EYT'lilerin muhalefet liderlerini aynı programda birleştirme davetine memnuniyetle katılacaklarını belirten Erbakan EYT'lilerin sesini duyurmak için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195