Title of a News Article

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na seslendi: 'Sen aday mısın'...

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na seslendi: 'Sen aday mısın'...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlik buluşması kapsamında Van'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, seçim ile ilgili "Seçim önümüzdeki yıl haziranda yapılacak. Kasımda seçim yok. Kılıçdaroğlu sen aday mısın değil misin? Önce onu açıkla." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması! Kılıçdaroğlu'na seslendi...

Erdoğan gençlik buluşması kapsamında Van'da gençlerle buluştu. Erken seçim iddiaları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Seçim önümüzdeki yıl haziranda yapılacak. Kasımda seçim yok. Kılıçdaroğlu sen aday mısın değil misin? Önce onu açıkla." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

"Bay Kemal seçim tarihini açıkla diyor. Seçim önümüzdeki yıl haziranda yapılacak. Kasımda seçim yok. Kılıçdaroğlu sen aday mısın değil misin? Önce onu açıkla.

MİÇOTAKİS'E TEPKİ

Bu milletin mayası dalgaya gelmez. Bu dalgaları falan Miçotakis'in ataları bilir. Faturası ağır olur. 5+4 üsler kuruldu. Ne kurarsanız kurun. Sorduğumuz zaman da Ruslara karşı diyorlar. Bunların her şeyi yalan. Batı'nın alacaksan ilmini, sanatını alırsın. Batı'nın siyasetine güven olmaz.

'DARGINLIK VAR İSE HEMEN BARIŞACAĞIZ'

Fetih şölenini İstanbul'da yaptık. Fetih şöleniyle de 560 bin kişiyi Atatürk Havalimanı'nda topladık. Muhalefet Maltepe'de bir araya geldi. Rakamlarını açıklayayım, 106 bin kişi. 2023 bu ülkede yeni bir kırılma olacak. Dargınlık var ise hemen barışacağız. Kurban Bayramı ile beraber dargın kimler varsa hepiniz barışacaksınız, yolumuza da öyle devam edeceğiz.

MUHALEFETİN NEDEN ADAYI YOK?

Biz de bu aday noktasında hala isim açıklamayışlarını aramızda tartışıyoruz. Perde arkasında adaylık yarışlarını kendi içlerinde de yapıyorlar. Onların derdi bizi mi gerdi? Bize ne. Biz işimize bakıyoruz, durmak yok yola devam diyoruz. Bize düşen, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları her an maça çıkacak gibi hazırlığımızı yapacağız.

KYK YURTLARINDA ARTIŞ OLACAK MI?

KYK yurtları boş. Bizim şu anda KYK yurtlarında yer sorunumuz yok. Harç vardı, kaldırdık. Burs kredi 45 liraydı, biz onu 850 liraya çıkardık. Doktora, mastırda asgari ücrete kadar tırmandırdık. Bizim getirdiğimiz imkanlar hiçbir hükümet döneminde getirilmedi.

EKONOMİDE TOPARLANMA NE ZAMAN?

Ekonomik istatistik eğrileri iner, çıkar. Şu gerçeği görmemiz lazım. Tüm dünya, başta ABD olmak üzere bir ekonomik çıkmazın içinde. Bir tarafta Rusya-Ukrayna savaşta. Savaş nedeniyle tarım ürünlerinde sıkıntı yaşanıyor. Bizim ciddi bir sıkıntımız yok. Stoklarımızda 5 milyon ton buğdayımız var. Arpa, ayçiçek yağında da yok. Bununla ilgili bakan arkadaşlarım muhataplarıyla görüştüler. Oradan yolu açma gayreti içindeyiz. Görüşmeler devam ediyor. Belki önümüzdeki hafta Putin'le, Zelenskiy'le görüşmeler yapmak suretiyle ne gibi adımlar atacağız konuşacağız. Yol haritamız belli." Mynet.com 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195