Title of a News Article

Essum Saatçi Aslan istifa etti!

Essum Saatçi Aslan istifa etti!
banner206

Şanlıurfalı kadın siyasetçi iş kadını Essum Saatçi Aslan, kurucusu olduğu Deva Partisi'nden istifa etti. Peki Aslan partisinden neden istifa etti, parti içerisinde yaşananları yazılı bir açıklama ile anlatan Aslan hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Ali Babacan'ın kurduğu Deva Partisi'nde kurucu üye olarak siyaset hayatına devam eden Essum Saatçi Aslan, gördüğü lüzum üzerine Deva Partisi'nde bulunduğu tüm görevlerden istifa ettiğini ilan etti.

Aslan, istifasıyla ilgili paylaşımında cümlelere yer verdi;

"Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmak mı gerekiyor?

Yaşadıklarımın ülkemizin ikinci tur seçimlerine giderken yașanması beni çok üzdü! Ancak "Sessiz

kal, seçimden sonra konuşulur." cümlesine karşı çıktığım anlayışı benimsemekten başka bir anlama gelmeyecekti. Son 40 saattir bir saat uyku ve sayısız telefon görüşmesi sebebiyle bu açıklamayı ancak yapabiliyorum.

Üç yldan fazla bir süredir bir çok arkadaşımın yaptığı gibi, ben de kurduğumuz partiyi büyütmek ve Türkiye'deki etkin ve nobran siyaset anlayışın değiştirmek, temel değerleri ülkemizin ve yönetim anlayışı haline getirmek için çok çalıştım.

Parti içinde üstlendiğim görevleri temel ilkeler çerçevesinde erinmeden, gayretle yapmaya çalıştım.  Ülkemizin neredeyse her yerini dolaşarak, kurucu değerlerimizi ve amaçlanımız tüm teşkilat ve mensuplarımıza ve vatandaşlanmıza anlatmaya çalıştım.

Partimizin temel değerleri ve tüzüğümüzün hepimiz için bağlayıcı olduğunu billyoruz. Bu bağlamda ülkemizde inşa etmeyi düşündüğümüz demokrasiyi parti içinde de inșa etmek için çabalıyoruz.

17 Mays'ta gerçekleșen Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, partimizin hiç bir üyesinin asla kabul edemeyeceği üzücü bir olay yaşandı.

En temel ilkelerimizden biri olan "istişare" "ortak akıl" kapsamında partimizin sözcüsü ve Seçim işleri başkanının açıklama olarak kurula beyan ettiği bilgilerin dayanağını sorguladım; Beyan ettiği şeylerin dayanağını açıklamak yerine, parti sözcüsü ısrarlı șekilde hakaret etmeyi tercih etti. Kabul edilemez hakaret cümleleri karşısında, șiddetli bir tavır göstermem ve Genel Başkanın ikazına ve rağmen partimiz adına sözcülük yapan aynı zamanda hukukçu olan kurul üyesi şahsımdan değil kuruldan özür dilemeyi tercih etti. Tavırlarındaki çirkinliğini devam ettirince toplantıdan ayrıldım.

Bu olay artık partinin iç meselesi değil benim şahsi meselemdir. Hukukun da takip konusudur. Mevcut düzenden en önemli farkımız sorunların üzerini örtmek değil; sorunlan tesbit edip çözmektir. Yaşanan olayın üzerinden 5 saat geçmesine rağmen refleks alamayınca, konuyu objektif olduğuna inandığım iki basın mensubu ile paylaştım. Paylaştığım parti içi bir mesele değil; tam tersine partinin temel ilkelerini ihlal eden biriyle mücadele etme meselesidir.

Yașadığım olayı bundan sonraki süreçte hem partinin iç hukuk yolu olan parti disiplin sürecine taşıyacağım hem de hukuki yollarla mücadele edeceğim.

Parti disiplin sürecinin işleyiş şekli benim için bir turnusol kağıdı olacaktır. Saygıyla."

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2023, 04:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195