Title of a News Article

Fakıbaba'dan çok konuşulacak sözler!

Fakıbaba'dan çok konuşulacak sözler!
banner206

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, 4 bireyi AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen Şenyaşar ailesinin açtığı davada, mahkemenin talip etmesi halinde gidip ifade vereceğini ve doğruları söylemekten asla kaçınmayacağını söyledi. Fakıbaba, genel başkanları ile ilgili üretilen negatif bir algı üzerine bölgedeki seçimlere dezavantajlı olarak başladıklarını da belirterek, “İstanbul’daki Türk neyse benim için Diyarbakır’daki Kürt odur. Ayrım yapan namerttir” dedi. HDP’ye açılan kapatma davasını da eleştiren Fakıbaba, “Suç işleyen kimse onu bulup cezalandırmak gerekir. Parti kapatması hele seçim öncesi bunu yapmak doğru değil. Umarım HDP kapatılmaz” diye konuştu.

“Şenyaşar davasında mahkeme çağırırsa ifade veririm”

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, önemli konulardaki soruları yanıtladı. AKP’den istifa etmesinde önemli rol oynadığını söylediği Şenyaşar olayı ile ilgili mahkemeden talep gelmesi halinde ifade verebileceğini söyleyen Fakıbaba, “Adalet için yapılması gereken ne varsa, sadece bu olay içinde değil hangi olay için olursa olsun çekinmeden gidip doğru bildiklerimi anlatacağım. Çok rahatım, Allah’ın izniyle doğruları her zaman söyledim, söylemeye devam edeceğim. İnsanlar, haram yememeli, yalan söylememeli ve doğru olduğunu bilmediği bir şey için söz söylememelidir. Yalan söylemedim, haram yemedim, mal varlığımın çoğu hekimlikten kazandığım gelirlerle elde ettiğim mal varlığıdır. 20 yıllık süre içinde yüzde 35-40’ını satmış durumdayım. Allah beni haram ve yalan ile baş başa bırakmadı. Halk için mücadele ettim. Şenyaşar ailesinin adalet arayışı, Millet İttifakı’nın iktidarında son bulur mu onun için ne hakimim ne savcıyım, ama şu anda bizimde özlemle beklediğim bağımsız yargı adalet, hukukun üstünlüğü durumu var, bende bunun için varım. Millet ittifakında bunlar için tek başına kalsam da bunun için mücadele edeceğim. Adalet, hukuk ve bağımsız yargının olmadığı yerde hiçbir sorunu çözemezsiniz. Bunlar bizim ilk kurmaya çalışmamız gereken görevimizdir ve bunun yerine getireceğiz” dedi.

“Millet ittifakında Kürtler küçük düşürülecekse başta Fakıbaba bunun karşısında olur”

Akşener’in Diyarbakır’da verdiği mesajlar ve İYİ Partinin Kürt meselesine bakışıyla ilgili ise Fakıbaba şunları söyledi:

“İYİ Parti’ye geçerken Meral Hanım’a yürükten inandım, samimi bir lider, söylediği her şeyi içten söyleyerek geliyor. 21. yüzyılda hala Kürt, Türk, Laz, Çerkez bunların tartışması kadar beni rahatsız eden bir olay yoktur. Millet aydan arsa arayışı içerisindeyken bizi bu hala getirenler gerçekten utanç duymalıdır. Cumhuriyeti beraber kurduk. İyi insan demokratik olmamız, herkesi kucaklamamız önemlidir. Yürekten inanarak iyi partiye geldim, yürükten inanarak geldim. Silahlara veda mesajını okudu Bizim istediğimiz bu değil mi, sen benim canımsın bundan büyük bir şey olabilir mi, sana laf söyleyen bana söylemiştir. Artık bizim bunları bırakmamız lazımdır. Kürtleri, Türkleri, Lazları Çerkezleri bu ülkenin en mükemmel insanı haline nasıl getirebiliriz, torunlarımız için mükemmel bir Türkiye nasıl yaratırız bunun çabasını vermeliyiz ve bunları konuşmalıyız. Irksal bir yaklaşım ile insanlara yaklaşılıyorsa bence ayıp olan budur. Ben bu memleketin bütün etkin kökenleri ile gurur duyan biriyim. Bu millet ittifakında Kürtler küçük düşürülecekse başta Fakıbaba bunun karşısındadır. Amaç demokrasi, adalet özgürlük, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüdür. Bunlar olduktan sonra bu sorunları çözelim. Artık bunları konuşmayalım.”

Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, millet ittifakının HDP ile diyaloga girmemesi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP seçmeninin oyuna ihtiyacı olup olmadığı ile ilgili bir soru üzerine ise, şöyle konuştu:

“HDP seçmenini diğer seçmenlerden ayıramazsınız”

“Biz 85 milyonu kucaklayan bir partiyiz. Mutlaka ve mutlaka bütün amacımız bu memlekette yaşana bütün etkin kökenlerin mutlu olacağı bir sistemi kurabilmektir. Bence şahsi fikrim, bu sistemi tek adam sistemini nasıl değiştirebiliriz, demokratik Türkiye’nin önünü nasıl açabiliriz, herkesin birinci sınıf vatandaş olacağı bir Türkiye’nin nasıl açabiliriz. Sorunu böyle bakmamız lazımdır. HDP seçmenlerini ve diğer partilerin seçmeninden ayıramazsınız. Onlar bizim kardeşimizdir. Önemli olan 85 millet kucaklamaktır. Amaç herkesin kucaklayabileceği bir aday çıkarmaktır. Millet İttifakı’nın son toplantısından çıkan açıklama onu gösteriyor. Bazen siyasi konuştuğumu biliyorum ama bu konuda zorlamamamız lazımdır. Biz herkesi seviyoruz. Bu ülke büyük bir ülkedir, herkesin mutlu olabileceği diyebileceği bir Türkiye için geliyoruz. Bunu bütün insanların bilmesi lazamdır. Biz artık basit şekilde insanları dar alana sıkıştırarak yapılan bir siyaset değil, demokratik haklarını koruyarak, refah seviyelerini yükselterek, bir Türkiye kurmak istiyoruz. İnsanlar beni ötekileştirme diyor, imtihanda işe alırken ötekileştirme, Milletvekili yaparken beni ötekileştirme diyor biz bunu ortadan kaldıracağız. İsrafı ortadan kaldıracağız, Liyakatı getireceğiz, bunu başaramazsak burada da nasıl başka yerde yaptıysak burada da Fakıbaba eleştirecektir.”

“Bölgede seçim çalışmalarına dezavantajlı başlıyoruz”

Fakıbaba, İYİ partinin bölgedeki hedefi ile ilgili ise, “Maalesef dezavantaj ile başlıyoruz. Niye müthiş algılar var. Kürt halkına karşı sayın genel başkanımızın negatif tutumu olduğu yönünde algılar üretilmiş. Öyle bir şey görseydim, ben bu partide yer almazdım. 14 Mayıs’tan sonra iktidara geldiğimizde bölge insanına nasıl davrandığını göstereceğiz. Yeter ki bu fırsatı yakalayalım. Bölgede herkesin işsizlik, adalet sorunu var, bölgenin çocuğuyum çok iyi biliyorum. Bu çağda bölgede Ağa ve aşiret olguları ve etkilerinin hala tartışılıp konuşulması doğru değil. Bunlar için yola çıkmış insanım. İstanbul’daki Türk neyse benim için Diyarbakır’daki Kürt odur, ayrım yapan namerttir” diye konuştu.

“HDP’nin kapatılmasını doğru bulmuyorum, inşallah kapatılmaz”

Kendisinin seçimde milletvekili olup olmayacağın ile ilgili soruyu da yanıtlayan Fakıbaba, buna genel başkanları Akşener’in karar vereceğini, kendisi için bir titrinin olmasından öteye genel başkanlarının sözünü dinlemesi ve partide dinlenen birisi olmasının kendisi için önemli olduğunu ifade etti. Fakıbaba, HDP’ye açılan kapatma davası ile ilgili ise şunları söyledi:

“Yargının vereceği bir karardır, ancak ben şahsen keşke bu seçim zamanı böyle şeyler yapılması diyorum. Bir isim hata yapmaz, isim nedir HDP, içerisindeki suçlu insanlar varsa devletin bulup çıkacağı şeydir. Şahıslar hata yapar, partilerin kapatılmasına karşı bir kardeşinizim. Suç işleyenler varsa devletin bulup onu çıkarması lazımdır. HDP’nin kapatılmasını doğru bulmuyorum. Suçlar varsa ortaya çıkarılır. Veya seçim sonrasına ertelemek, vatandaşın daha özgür bir şeçim oy kullanması adına böyle bir şahsım olarak düşünüyorum. HDP’lilere şunu söylüyorum, ben kötü olabilirim, ama seçmeninde amacının kötünün iyisini bulmaktır, demokratik açıdan önümüzü açacak iki ittifak var, bir Cumhur ve Millet İttifakı beni bu çıkmazken kim çıkaracak HDP’lilerin doğru karar vereceklerine inanıyorum. İnanıyorum ki ne olursa olsun. Millet ittifakı adalet ve bağımsız yargı için geliyor, HDP’ye oy veren seçmenler inşallah partileri kapanmaz ama kapandığı takdirde seçmenlerinin millet ittifakına yöneleceğini düşünüyorum.” medyascope.tv

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142