Title of a News Article

Fakıbaba iktidardan muhalefete düştü!

Fakıbaba iktidardan muhalefete düştü!
banner206

AK Parti ve milletvekilliğinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Ahmet Fakıbaba bugün resmen muhalefet partili oldu. İYİ Parti Grup toplantısına katılan Fakıbaba'ya rozetini Genel Başkan Meral Akşener taktı.

Bir kez daha AK Parti treninden inen Ahmet Fakıbaba, yaklaşan seçimler öncesi saf değiştirdi. Çiğ köfte hatırına parti değiştiren Ahmet Fakıbaba İYİ Parti grup toplantısında söz alarak, "Davası vatan ve millet sevdası olan sizlerle beraber olmaktan, aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Siyasete ilk kez başlıyor gibi heyecanlı hissediyorum." dedi.

Son dönemlerde partisini eleştiren tavırlarıyla gündeme gelen eski Milletvekili Ahmet Fakıbaba, sözde siyaseti bırakıp köye yerleşecekti. Fakat, İYİ Parti Meral Akşener'in, 'eşiniz çok güzel köfte yapıyormuş' söylemleri üzerine hem AK Parti'den hem de vekillikten istifa ederek muhalefet partisine geçen Fakıbaba, bugün resmen İYİ Partili oldu.

Fakıbaba, AK Parti ve vekillikten istifasını duyurduğu paylaşımında şu sözlere yer vermişti;

 "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. inşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur"

Bugün İYİ Parti'nin grup toplantısı öncesinde Genel Başkan Meral Akşener, Fakıbaba'ya rozet taktı.

Fakıbaba ilk sözlerinde "Öncelikle böylesine coşkulu, heyecanlı, davası, vatan millet sevdası olan sizlerle beraber olmaktan ve aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir siyasetçi olarak samimiyetle söylüyorum. Siyasete ilk kez başlıyor gibi heyecanlı hissediyorum. Fakıbaba açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Uzun yıllarını Anadolu'nun çeşitli yerlerinde hekimlik ve yöneticilik yaparak insanlığa hizmet için kendini adamış, siyaseti halka hizmet olarak gören bir kardeşiniz olarak bugün burada olmamın tek sebebi milletime duyduğum hizmet aşkıdır. Bu aşkın sizlerin de yüreğinde olduğunu görmek beni mutlu etmiştir. Sansür yerine demokratik hak ve özgürlüklerin yaşandığı, gelirin belirli bir zümre yerine tüm milletimize adil bir şekilde dağıtıldığı, kişiye veya menfaatlere uygun uyarlanan değil, herkese eşit davranan, kimsenin kayırılmadığı hukuk ve adalet sisteminin olduğu, en önemlisi ayrışan bir toplum yerine kimsenin etnik kökenine ve inancına bakılmaksızın birlik içerisinde bir Türkiye hayal ediyorum" dedi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2022, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195