Title of a News Article

Faruk Çelik bir kez daha mecliste...

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili genel seçimleri sonrası kesinleşen YSK sonuçlarının yayınlanmasıyla meclise seçilen vekiller yemin etmeye başladı. Urfalıların yakından tanıdığı Faruk Çelik bir dönem aradan sonra yeniden meclise giren isim oldu. Çelik böylelikle 6. Kez mecliste yemin etti.

28 Mayıs günü yapılan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazananı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Tamamlanan vekil ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından tamamlandı ve kesin sonuçlar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama dönemi resmen başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı yeni yasama töreninde meclise seçilen vekiller yemin etmeye başladı. Alfabetik il sıralamasına göre kürsüye çıkan vekiller and içerek vekil olmaya başladılar. 

FARUK ÇELİK 6. KEZ YEMİN ETTİ

3 dönem Bursa, 2 dönem Şanlıurfa ve son olarak geçtiğimiz seçim sürecinde memleketi Artvin'den vekil olan Şanlıurfalıların yakından tanıdığı bir isim olan Faruk Çelik yeniden girdiği TBMM'de and içerek vekil oldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2023, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195