Title of a News Article

Güneş'ten Urfa Barosu'na sert tepki!

Güneş'ten Urfa Barosu'na sert tepki!
banner206

Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk Ordusu'nun Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda sivillerin öldürüldüğü iddia edildi. Bu skandal açıklama sonrası duruma sessiz kalmayan MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, baronun bir an önce kendine çeki düzen vermesini söyledi.

Terör yuvalarını birbir dağıtan Türk Askeri Mehmetçikler, Kuzey Irak'a yönelik başarılı operasyonlarını sürdürüyor.

Bugün Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan bir paylaşımda ise, operasyonlarda sivillerin öldüğü iddia edildi. Bu iddialar sonrası dikkatleri üzerine çeken Baro Başkanlığına tepki gecikmedi. 

MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, yaptığı yazılı açıklama ile Baronun yapmış olduğu açıklamaya sert tepki gösterdi.

Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak bölgesindeki terör inlerine yönelik düzenlediği operasyonların tek amacı terör yuvalarını yıkıp, huzur ve refah içerisinde bir hayat inşa etmektir. Yine bir operasyonda terör inleri bombalanırken, bugüne kadar tek bir şehit haberinde üzüntüsünü dile getirmeyen Şanlıurfa Barosu, talihsiz bir açıklama yaparak, adeta operasyonu eleştiren bir açıklama yapmıştır. 

Milli Savunma Bakanlığı’mızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin merhamet ve vicdani boyutu çok açık ve netken, Şanlıurfa Barosunun sivil alanların bombalandığını ve sivillerin öldürüldüğünü dile getirmesi açıkça gösteriyor ki; Şanlıurfa Barosu operasyonların düzenlenmesini istemiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihi boyunca hiçbir sivile zarar vermedi, vermez. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi böylesine ağır bir ithamla suçlayan Şanlıurfa Barosunu öncelikle verdiğimiz şehitler için tek bir paylaşım yapıp üzüntüsünü dile getirdiği bir paylaşım yaptığını kanıtlamalarını bekliyoruz. 

Kendi vatandaşına yönelik bir sorunu dile getirmeyen, şehit olan bu vatanın evlatlarını görmezden gelen sözde baronun bir an önce kendine çeki düzen vermesini istiyor, terör sempatizanlığına son vermelerini bekliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, hem ülkemiz hem de diğer ülkelerdeki tüm mazlumların umududur."

Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sivil yerleşim alanlarına yapılan saldırıları kınıyor, yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195