Title of a News Article

HDP, Hilvan’a çıkarma yaptı

 HDP, Hilvan’a çıkarma yaptı
banner206

HDP Urfa milletvekili adayları, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Gülcan Avcı dün Hilvan'da düzenlenen mitinge katıldı. Binlerce yurttaşın slogan ve alkışlarla miting alanına yürürken çevrede ki yurttaşlar da alkış, slogan ve zılgıtlarla destek verdi.

Açılış konuşmasını yapan HDP Hilvan ilçe Eşbaşkanı Mehmet Polat, "7 Haziran'da ki seçimde Ya tek adamlık diyip başka partilere oy vereceğiz.Ya da Demokrasi yanlısı HDP'ye 

"diyerek barış ve özgürlüğün anahtarının halkların elinde olduğunu söyledi.

HDP'nin kadın Milletvekili adayı  Gülcan Avcı seçim çalışmalarına son ana kadar devam edeceklerini belirterek, umut ve coşkunun dorukta olduğunu söyledi.HDP'nin diğer kadın adayı Dilek Öcalan "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde başladığı konuşmasında Hilvan'ın Kürt Özgürlük hareketinin içinde ki önemine değindi. AKP'nin 13 yıllık pratiğinin ülkede ki tüm kesimlere büyük acılar çektirdiğini dile getiren Öcalan, AKP'nin kendi çevresi, büyük holding ve şirketleri biraz daha zenginleştirdiğine dikkat çekerek, yoksulların biraz daha yoksulaştığını, çiftçinin borçlarını ödeyemez hale geldiğini dile getirdi.

 

'URFA'DA 6 İNSANDAN BİRİ EVİNİ BIRAKMIŞ DURUMDA'

Türkiye'nin mevsimlik işçi açığını Urfa'nın giderdiğini söyleyen Öcalan, "Bugün Urfa'dan 300 bin insanımız başka kentlere mevsimlik tarım işçiliği için göç etmiş durumda. Bu Urfa nüfusunun 6'da birine tekabül ediyor. Yani 6 insandan biri şu anda kendi evini, barkını bırakmış ekmek peşinde koşuyor. Hilvan'da çaldığımız 3 kapıdan ikisi kapalı. Çünkü onlar, soğanda,fındıkta,tarlada çapadalar.Genç işsizlik resmi rakamlara göre yüzde 12'lerdedir."dedi

 

'AKP'NİN TEK VE EN İYİ BİLDİĞİ ŞEY HIRSIZLIKTIR'

Daha sonra bir konuşma yapan HDP Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan, " AKP Hükümetin politikalarına verilebilecek en güzel örneklerden birinin Fırat'ın hemen yanı başında olan fakat elektrik ve suyu bulunmayan Hilvan'dır. AKP'nin bugüne kadar en iyi yaptığı tek şey hırsızlıktır" dedi. Tüm renk ve kesimleri çatısı altında bir araya getiren HDP'nin barajı yıkacağını kaydeden Ayhan " AKP bu gümbür gümbür gelişimizden korkmuş durumda. Ama korkmasınlar onlara da aslında demokrasinin ne kadar iyi bir şey olduğunu göstereceğiz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195