Title of a News Article

İşte o isimler...

İşte o isimler...
banner206

Şanlıurfa'da görev yapan Valiler siyasete atılmaya devam ediyorlar. Şanlıurfalıların siyasete olan ilgileri, valileride etkiledi.

URFASTAR / ÖZEL HABER 

Ak Partinin kalesi olarak gösterilen Şanlıurfa'da görev yapanlar, yerel siyasetçilerin yetersizliğinden yararlanarak ön plana çıkmayı başardılar. Asli görevleri yerine siyaset yapmayı tercih eden Valilerin bir kısmı Şanlıurfa'da kısa sürede ön plana çıkmayı başardılar. Görev başındayken siyasetçiler gibi halka hitap eden Valiler Ziyaeddin Akbulut,  Celalettin Güvenç ve Nuri Okutan Milletvekili seçilmeyi başarmışlardı. Abdullah Erin Memleketi Mardin'e Milletvekili olmak istemişti ancak açık kapı bulamamıştı. Abdullah Erin, bu kez resmen siyasete atıldı ve görevinden istifa etti. Ak Partinin iktidarı döneminde şuana kadar 11 Vali Şanlıurfa'da görev yaptı. Bu Valilerin bir kısmı siyasete atılmayı  tercih etti. 

Ak parti hükümetinin şanlıurfa'ya atadığı Valillerin neredeyse tamamı siyasete atıldılar. Şanlıurfa eski Valilerinden Ziyaeddin Akbulut ile başlayan furya Abdullah Erin ile son bulacak gibi görünmüyor.

DYP Döneminde Altı yıl Şanlıurfa'da valilik yapan  Ziyaeddin Akbulut Ak Partiden Tekirdağ Milletvekili olurken Nuri Okutan ise MHP'den Isparta Milletvekili seçildi, ardından İYİ Partiye geçti, siyasete ara verdi. Nuri Okutan'ın yerine Şanlıurfa Valisi olarak göreve gelen Celalettin Güvenç Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kurucu Belediye Başkanı seçilerek siyasete atıldı, 1.5 yıl sonra Belediye Başkanlığından istifa ederek AK Partiden Maraş Milletvekili seçilerek meclis hayalini gerçekleştirdi. Güvenç 2024 mart seçimleri öncesi memleketi Maraş'ta Büyükşehir Belediye Başkan aday  adayı oldu. Celalettin Güvenç'in yerine Şanlıurfa'ya Vali olarak atanan İzzettin Küçük şanlıurfa'da iki yıl görev yaptı, Bursa Valisi olarak atandıktan sonra Bursa'daki görevinden istifa ederek Gelecek partisinin kurucu üyesi oldu. İzzettin Küçük'ün ardından Şanlıurfa Valisi olarak atanan Vali Güngör Azim Tuna 1 yıl Şanlıurfa'da görev yaptı ama bu kısa sürede Şanlıurfa'ya önemli yatırımlara öncülük etti çalışkan ve dürüstlüğü ile ön plana çıkan Güngör Azim Tuna ise 7 yıl sonra Siyasete atıldı. Memleketi Sinop'ta Belediye başkan aday adayı olan Tuna'nın hedefinde Sinop'u CHP'nin elinden almak. Vali Tuna'nın yerine atandıktan sonra 5 yıl boyunca Şanlıurfa Valiliği görevini yürüten Abdullah Erin siyaseti düşünüyordu. Erin Mülkiye Başmüfetişi görevinden bugün istifa ederek Mardin Büyükşehir Belediyesi için Ak Partiden Aday adayı oldu. 

yaklaşık dört ay önce Mülkiye Başmüfetişi olan Şanlıurfa eski Valisi Salih Ayhan'ın Sivas'tan siyasete atılması bekleniliyor. 

Öte yandan Şanlıurfa eski Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu mayıs 2023 seçimlerinden Görev yaptığı Kocaeli'nde Ak Partiden Milletvekili seçildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2023, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195