Title of a News Article

İYİ Parti Urfa’da çalışmalarına hız verdi

İYİ Parti Urfa’da çalışmalarına hız verdi
banner206

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, kentte bulunan muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya telefonla canlı bağlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, muhtarları selamladı.

2023 yılında yapılması planlanan genel seçimlere iddialı hazırlanan İYİ Parti, Şanlıurfa’da çalışmalarına hız verdi. İYİ Parti İl Teşkilatı, düzenlediği toplantı ile muhtarlarla buluştu. GAPTEAM Konferans Salonu’nda düzenlenen ve çok sayıda muhtarın katılım sağladığı toplantıya, İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve Güneydoğu koordinatörü Dursun Ataş, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı ile partililer katıldı. İYİ Parti’nin seçimde iktidara gelmesi durumunda yapılacak çalışmaların bahsedildiği toplantıya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de telefonla bağlanarak konuşma gerçekleştirdi.

ÇAKMAKLI: ŞANLIURFA, ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜ

İYİ Parti İl Başkanı Fedai Çakmaklı, programda yaptığı konuşmada,

“20 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP ve Cumhur ittifakının Şanlıurfa’ya ve bölgemize gerektiği kadar, hakkettiği kadar önem göstermemiş her anlamda üvey evlat muamelesi görmüştür.... Tarım kenti olan Şanlıurfa’mızda binlerce vatandaşımız, anayolunun değişik bölgelerine tarım isçisi olarak gitmek zorunda kalıyor. Maalesef tarım işçisi olarak giden kardeşlerimizin çocukları eğitimlerinden geri kalmış Şanlıurfa eğitimde sonda ikinci olmasına sebep olmuştur” dedi.

Çakmaklı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Türkiye’de iller arasında en çok muhtar sayısına sahip olan ilimiz bölgemizin sorunlarına hakım olan siz değerli muhtarlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Ancak mevcut hükümet sisteminde muhtarlarımızın, sorunlarını ve taleplerini mahallelerinde hizmet noktasında çözüm ve destek alamadıkları görülmektedir. 2004 yılın da muhtar seçildiğimde bende sizin bir Meslektaşınız olarak sorunlarınızı iyi bilmekteyim, Değerli muhtarlarım tam bundan 22 yıl önce Çanakkale’de  Asker iken aldığım görev nedeniyle gezmiş olduğum kırsal mahallelerin yeraltı ve yer üstü çalışmaları bitmiş, yollar asfalt ve parke taşları ile döşenmiş, olduğunu o tarihlerde şahit olduk. Görünen o ki Şanlıurfa’da büyük ölçüde iktidara Destek vermesine rağmen her alanda olduğu gibi İçme suyu olmayan, yolları olmayan alt yapı çalışmaları yapılmayan bir çok mahallemiz mevcuttur. GAP projesi olsaydı tarım işçi kardeşlerimiz değişik bölgelere gitmeyecek Çocuklarımız eğitimde mahrum kalmayacak çiftçimiz yüzü gülecek, esnafımız kazanacaktı. 

“ÇİFTÇİMİZ TARLASINA KÜSTÜRÜLDÜ”

Tekstilin ham maddesi olan pamuk ihtiyacımız yılda 1 milyon 150 bin ton civarında, sadece GAP bölgesinde yetiştire bileceğimiz pamuk, yanlış tarım politikalarında dolayı sayın cumhurbaşkanımızın tabiriyle bizi kıskanan 3. Sınıf dünya ülkelerinden binlerce kilometre öteden 2 katı daha fazlasına ithal ediyoruz. Oysaki 1980’li yıllarda tarımda kendi kendine yeten ilk 10 ülkeden biriydik. Ve bir çok ürünü yurt dışına ihraç eder durumaydık. Fakat girdilerin ve maliyetlerin yüksek oluşu tarımsal sulamakta büyük maliyetlerle çiftçimizin kendi imkânlarıyla açmış olduğu kuyularda DEDAŞ’ın hak hukuk tanımadan yüksek fatura sebebiyle tarlasını satma noktasına gelmesi ve doğrudan gelir desteğine el koyması sebebiyle çiftçimiz tarlasına küstürülmüş durumdadır. Çiftçimizin hasat döneminde tarım ürünlerinde ithalat yapılması çiftçimizin ürünü elinde kalması veya yarı fiyatlana satması. Ve bu sebeplerle tarımda ülkeyi dışa bağımlı hale getirmiştir.”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve Güneydoğu koordinatörü Dursun Ataş da yaptığı konuşmada, partinin politikalarından bahsetti. 

URFASTAR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 2 yıl Önce

Küfürbaz bir parti

SIRADAKİ HABER

banner195