Title of a News Article

Kadıköy Belediye Başkanının Urfalı olduğunu biliyor muydunuz?

Kadıköy Belediye Başkanının Urfalı olduğunu biliyor muydunuz?
banner206

Metropol şehir İstanbul'un Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın Urfalı olduğunu daha öncede biliyor muydunuz? Birçok kesim tarafından merak edilen sorulardan birisi olan bu sorunun cevabı netleşti. Evet Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Şanlıurfa Siverekli. Şerdil Dara Odabaşı'nın hayatı, kariyeri ve biyografisi bu haberde...

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı sıkça merak edilen sorular arasında. Arama motorlarına yazıldığında İstanbul'da belediye başkanlığı yapan Dara Odabaşı'nın Şanlıurfalı olması şaşkınlıklara yol açıyor. Şanlıurfa'dan uzun yıllar önce göç eden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı kimdir diye sorulacak olunursa eğer merak edilen tüm soruların cevabı burada.

ŞERDİL DARA ODABAŞI KİMDİR?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı 12 Kasım 1973 Şanlıurfa Siverek doğumludur. Küçük yaşlardan itibaren gurbette büyüyen Dara Odabaşı ortaöğretimini Ankara'da tamamladı ve 1992 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Şuan ise hali hazırda Kadıköy Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

KARİYERİ

Odabaşı, üniversitelerde parti gençlik kollarının kurulamadığı dönemde, sosyal demokrat gençliği örgütlemek amacı ile kurulan Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu'nun İstanbul Üniversitesi Temsilciliği'ni ve Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 3D (Dayanışma, Demokrasi, Değişim) Hareketi olarak bilinen derneğin kuruluşunda yer aldı. 1994 yerel seçimlerinden sonra Oğuz Kaan Salıcı'nın CHP İstanbul il başkanı seçildiği dönemde il başkan yardımcısı oldu. 2012 yılında tekrar seçilerek il başkanvekilliği yaptı. 2015 yılında CHP İstanbul İl Sekreterliği yaptı. 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde partisinin Kadıköy adayı olan Odabaşı, %65,99 oy oranıyla belediye başkanı seçildi. 

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195