Title of a News Article

Kılıçdaroğlu'ndan Urfa itirafı! "Görmezden geldik"

Kılıçdaroğlu'ndan Urfa itirafı! "Görmezden geldik"
banner206

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’ya yapacağı ziyaret öncesinde Gaziantep’te Şanlıurfalılarla buluştu. Kılıçdaroğlu, partisini eleştirerek, "CHP, burada Şanlıurfalıları görmezden geldi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de düzenlediği mitingin ardından ikinci adresi Şanlıurfa olacak. Şanlıurfa’ya gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Gaziantep’e giden Kılıçdaroğlu,  Gaziantep Şanlıurfalılar Platformu'nun düzenlediği programa katıldı. Gaziantep Şanlıurfalılar buluşmasına platform derneklerinin başkanları, CHP'li milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“HELALLEŞMEMİZ LAZIM”

Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, siyasetin vatandaşı ayrıştırma ve bölme aracı olmadığını belirterek, “Artık bizim helalleşmemiz lazım. Çok bölündük ve ayrıştık artık helalleşmeliyiz” dedi. Programda kendi partisine yönelik eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin Gaziantep'te yaşayan Şanlıurfalıları görmezden geldiğini ifade etti.

"CHP GAZİANTEP'TE ŞANLIURFALILARI GÖRMEZDEN GELDİ"

Gaziantep ve Şanlıurfa'nın bu bölgenin görkemli tarihine sahip olan illeri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfalıların Gaziantep'te önemli bir yere gelmesi beni son derece mutlu etti. Başkan Gaziantep'te çalışan Urfalıların dışlandıkları yönünde bir algı ifade etti. Bir derneğin başkanı olarak böyle bir algıyı dile getirmeniz böyle bir gerçekliğin olduğunu gösteriyor. Bu gerçeklik sadece ekonomi de değil siyasette de vardır. Bu konuda bizim de çok başarılı olduğumuzu söylemem. CHP'de burada Şanlıurfalıları görmezden geldi. Gaziantep'te çalışan Urfalılar açısından da büyük değer var. Yarın Şanlıurfa'ya gideceğim orada da vatandaşlarla konuşacağım" dedi.

Camiye, kışlaya, adliyeye siyasetin sokulmaması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, buralara siyasetin sokulması durumunda toplumun ayrışıp bölüneceğini söyledi.

Toplumun ayrıştırılıp bölündüğünü sözlerine ekleyen CHP Lideri, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Her birimizin kimliği kendi şerefidir. Kimlik siyasetin konusu olamaz. Bu ülkede 84 milyon aynı şekilde vatansever ve yurtseverdir. 84 milyonun hepsi eşittir. İnancından kimliğinden ötürü ayrıştırırsan olmaz. Artık bizim helalleşmemiz lazım. Çok bölündük ve ayırıştık, artık helalleşmeliyiz. Bu ülkede başbakan ve gencecik fidanlar idam edildi. Kimi alkışladı kimi öfkelendi ama bunları bir tarafa bırakıp artık helalleşmeliyiz. Politikacılar eski yaraları kaşıyıp oy almak ister. Ancak eski eski de kaldı.”

Programın sonunda Platform Başkanı Mustafa Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na Kelaynak Kuşu tablosu hediye etti.

Yarın sabah Şanlıurfa’ya gelecek olan Kılıçdaroğlu, 2 gün buyunca kentte çeşitli temaslarda bulunacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2021, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195