Title of a News Article

Konda'dan flaş seçim anketi...

Konda'dan flaş seçim anketi...
banner206

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, katıldığı Youtube kanalında yazar Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. Ağırdır, şubat ayında yaptıkları araştırmada kararsızların oranının yüzde 36, AK Parti'nin ise yüzde 30'un altında olduğunu belirlediklerini açıkladı.

Ağırdır, başkanlık sistemi sürecinin halka anlatıldığında 'sihirli değnek' imajı oluşturulduğuna dikkat çekerek, gelinen noktada hiçbir sorunun çözülmediğini söyledi. Beklentinin başka bir yöne çevrilmesi için iktidar bloğunun yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı olduğunu savunarak şöyle konuştu:

"Başarı hikayesi yerine hep bir gerilim üretiliyor. Genel mantık hep iç ve dış düşmanla mücadele üzerine kurulu."

Kutuplaşmanın artık iktidar bloğuna getireceği artı oy yok. Ama kaybolmanın ve eksilmenin önüne fayda olarak koyuluyor bu şimdi. Bu gerçekte böyle çalışacak mı göreceğiz."

Ağırdır DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin AK Parti için büyük bir sorun olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Özellikle Ahmet Davutoğlu'nun 'Haydi mindere' şeklindeki söylemleri karşısında AK Parti'nin bocaladığı kesin. Bu sene sonuna kadar iki partinin de seçime gireceği açık. '6 ay oldu yüzde 5'in üzerine çıkamadılar' gibi bir söylemin de doğru olmadığını düşünüyorum.

İktidarın siyasette sertleşmesinin sebebi ise, Gelecek Partisi yüzde 2 alacaksa bunu AK Parti'den alacak çünkü. DEVA 2 alacaksa bunu AK Parti ve diğer muhalif partilerden alacak. Ama her halükarda alacakları 1 puan AKP'nin iktidara ulaşma gücünü etkileyecek.

Ancak buna rağmen iktidarın bütün çabası yeni oy getirmiyor. Anlamaları ve görmeleri gereken bu.

Şunu söyleyebilirim; İnsanlar AKP'den çözülüyor ama gidecek yer bulamıyor."

"ERKEN SEÇİM BEKLENMİYOR, AKP YÜZDE 30'UN ALTINDA"

Erken seçim beklemediğini söyleyen Ağırdır, şubat ayında yaptıkları araştırmada kararsızların yüzde 36 ile birinci parti göründüğünü, AKP'nin yüzde 30'un altına düştüğünü tespit ettiklerini açıkladı.

Ağırdır, yeni partilerin yüzde 36'lık kararsız kitleyi kendilerine çekebileceğini söyledi. Ağırdır ayrıca, kutuplaşmanın seçime kadar artacağı tahmininde de bulundu. (milli gazete)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142