Title of a News Article

Konu meclise taşındı

Konu meclise taşındı
banner206

CHP İzmir Milletvekili avukat Sevda Erdan Kılıç, MHP İlçe Başkanı Erkan Özer'i tutuklayan hakim ve savcının Karaburun'dan Urfa'ya sürülmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi avukat Sevda Erdan Kılıç, Karaburun Adliyesi'nde meydana gelen olayları Meclis gündemine taşıdı. Olaylar sonucu MHP İlçe Başkanı Erkan Özen’i tutuklayan hakim ve savcının Urfa'ya sürgün edilmesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu. 

Kılıç, AK Parti-MHP ittifakının oluşturduğu 'Cumhur İttifakı' yargısının skandallarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti.

'ADALET SİYASİ PARTİLERE GÖRE İŞLEYEMEZ'

Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Meryem K. ile Sinan K. arasında görülen boşanma davası sırasında olaylar çıktı. Meryem K’nin, Karaburun Belediyesi personeli Mehmet Civan’ı tanık olarak göstermesi ve kocasının malları muvazalı bir şekilde başkasının üzerine geçirdiği iddiası, daha önce adliyede kavgaya sebep olmuştu. Sinan K.’ye destek için Karaburun Adliyesi’ne gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberindekilerin, Meryem K. ile çocuklarına saldırdığı, tanık olan Mehmet Civan’ı da dövdüğü öne sürüldü. Karaburun Adliyesi’ne giden Karaburun MHP İlçe Başkanı Erkan Özen tutuklandı. 

Sevda Erdan Kılıç, Özen’in avukatları vasıtasıyla tutuklamaya yaptığı itiraz talebinin kabul edilmemesi sonrası Özen’i tutuklamaya sevk eden savcı ve evli olduğu hakimin Urfa’nın Siverek ilçesine sürüldüğünü belirtti. Türkiye’de adalet sisteminin yerle bir edildiğini ve hukukun katledildiğini söyleyen Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Neredesin Bekir Bozdağ? Bu nasıl adalet? Hukukun sana göresi bana göresi olur mu? Adalet siyasi partilere göre işlemez, işleyemez. Koca koca adalet sarayları yaptılar, içerisinde adalet yok. Adaletin olmadığı yerde Adalet Bakanı olsan ne olur? Ortada devlet dediğimiz mekanizmanın ufacık bir kırıntısı kaldıysa bunun hesabı sorulmalı. Karaburun MHP İlçe Başkanı'nı tutuklayan hakim ve savcı eşinin İzmir’den Şanlıurfa’ya sürülmesini nasıl açıklayacaksınız ey AKP-MHP yargısı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak, iktidara geldiğimizde hukukun üstünlüğünü savunup, üstünlerin hukukunu yeneceğiz.”

Kılıç, Adalet Bakanı Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

- Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı belirtilen bu olaylar doğru mudur?

- Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz ve hakimi Cansu Kurucu Yılmaz, İzmir’den Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gönderilmiş midir? Eğer gönderilmişse tayin dönemi olmamasına rağmen neden böyle bir tasarrufta bulunulmuştur?

- Karaburun Adliyesi’nde yaşandığı ifade edilen bu olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa kimler hakkında açılmıştır? Açılmamışsa açılması düşünülmekte midir ve ne zaman açılacaktır?

- Son bir yılda tayin dönemi dışında görev yaptığı ilden başka bir ile talebi ve mazereti dışında gönderilen hakim ve savcı olmuş mudur? Olmuşsa sayısı kaçtır? Hangi illerden hangi illere gönderilmiştir? (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195