Title of a News Article

Nebati görevi devraldı

Nebati görevi devraldı
banner206

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Şanlıurfalı Nureddin Nebati, görevinden ayrılan Lütfi Elvan’dan görevini devir aldı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı.  Atamanın sonrasında Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ederek görevine resmen başladı.

Görev teslim törenine Şanlıurfa Milletvekillerinden Halil Özşavlı, Gülender Açanal, Şanlıurfa eski Milletvekillerinden Seydi Eyyüpoğlu ve Zülfikar İzol da katıldı. 

Devir teslim töreninde açıklama yapan Eski Hazine Ve Maliye Bakanı Elvan, "Sayın Bakanım çok değerli arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. 10 Kasım 2020'de göreve başladım. Başlar başlamaz önemli adımlar attık. Bunu yaparken toplumun tüm kesimleriyle istişare içinde olduk. Kamu maliyesi alanında tüm giderlerimizi, gelirlerimizi baştan aşağı gözden geçirdik. Kalıcı gelirlerimizi arttırıcı pek çok önlem aldık. Yıl boyunca COVİD destekleri hariç mali disiplinden vazgeçmedik. Yüzde 2'nin altında bütçe açığını öngörüyoruz. Faiz hariç bütçe fazlası vereceğiz. Borçlanma açısından da başarılı yıl geçirdik. Hazine kasamızı tarihi yüksek seviyede güçlü bir nakit rezerviyle teslim ediyoruz. Büyüme performansımıza rağmen cari dengede önemli adımlar attık. Bu yıl yüksek büyümeye rağmen milli gelirin yüzde 1'i civarında cari açıkla kapatacağız. Altın ithalatını azaltıcı önlemler aldık. Tedbirler aldık. Cari açığın azaltılmasında gördük. Ekonomi reform programında çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Sermaye piyasalarına yönelik adımlar attık. İstihdam 2020'nin ikinci yarısından itibaren arttı: OECD ülkeleri arasında salgına rağmen telafi edebilen ülkeler arasında yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ekip ruhundan vazgeçmedik. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Kamu maliyesi tarafında Sayın Bakanımıza güçlü kamu maliyesi bırakıyorum. Tek bir kuruşu israf etmedik. Bana güvenip bu makamı verdiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı iletmek istiyorum. Bugüne kadar tüm konulara teknik yaklaşmaya özen gösterdik. Benimle çalışan tüm arkadaşlarımıza genel müdürlerimize daire başkanlarımıza ana direk konumundaki uzmanlarımıza özveri titizlik ve enerjileri için teşekkür etmek istiyorum. Gece gündüz demediler sürekli çalıştılar. Makamlar gelip geçici önemli olan devletin devamlılığıdır" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati da açıklamasında, "Urfa'dan İstanbul'dan Anadolu'dan gelen kardeşlerim hoş geldiniz. Herkes için ülkemiz için Bakanımız için milletimiz için hayırlara vesile olacak. Devir teslim yapmıştık. Sayın Bakanım görevi almıştı. Gene bu binada aynen Rabbimize hamd ederek işin sonunda başarılı işler yapmayı bizlere nasip eylesin. Her şey bir tarafa önemli olan akşam başımızı yastığa koyunca olan huzur. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Sorumluluğu gece itibariyle aldık. Gerekliklerini yerine getirmeye gayret edeceğiz" dedi.

NEBATİ: ÖNCELİĞİMİZ YATIRIM VE İSTİHDAM

Çiçeği burnunda bakan Nebati ise, "Ülkemiz için milletimiz için hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Önemli olan yaptığımız hizmetler. Sayın Cumhurbaşkanımıza bana güvenerek bu görevi verdiği için şükranlarıma sunuyor. Salgının en yoğun dönemini ekonomik olarak büyük bir başarıyla atlattık. Sürece başarıyla yön verdik. Türkiye salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi oldu. Ekonomik olarak tam bağımsız bir Türkiye dediğimiz bir yola girdik. Önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak. Yatırım ve ihracat artışını güçlendirmek, istihdamı artırmak kaydıyla, asla kulağını sokaktan uzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2021, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195