Title of a News Article

Nebati'nin "kurtarma" planı ifşa oldu... Gündeme oturan fotoğraf

Nebati'nin "kurtarma" planı ifşa oldu... Gündeme oturan fotoğraf
banner206

Türkiye'nin ekonomisi kötüye giderken sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf gündeme oturdu. Fotoğrafta ardışık seri numaralı 200 liralık banknotların sıralandığı görülüyor. Hiperenflasyon olan Türkiye'de para basılması birçok kişinin tepkisini çekti...

Türkiye’de her geçen gün artan hayat pahalılığı ve enflasyon vatandaşı ve ülke ekonomisini kötü etkilemeye devam ediyor ve Türk Lirasının değeri her geçen gün düşüyor. Reuters’ın yaptığı anket sonucunda sene başında Türk Lirası için yüzde 14 değer kaybı tahmin edilmişti. Bu değer yılın ortasında çok daha fazla. Yanlış para politikaları Türk Lirası’nın erimesinde birinci faktör. 

Bununla birlikte sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta ardışık seri numaralı 200 liralık banknotlar sıralandığı görülüyor. D…247’den başlayan 200 liralık ardışık seri numaralı banknotlar 273’de son buluyor. Buradan da anlaşılacağı üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı karşılıksız para basarak ülkedeki hiperenflasyonu daha yüksek seviyelere çıkarıyor. Para basılması ülke içinde ve dışında para birimini değersiz kılan başlıca faktörlerden biridir.

AYNISI ALMANYA’DA OLMUŞTU

1.Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’da yaşanan sosyal ve ekonomik kriz de insanları oldukça etkilemişti. Almanya savaş sonrasında borçlarını ödemek için karşılıksız para basmaya başlamıştır. Bu hareket sonrası ortaya çıkan hiperenflasyon sırasında 1 doların değeri 4,210,500,000,000 (4,2 Trilyon) Mark olmuştu. 

İşte o fotoğraflar:

Odatv.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195