Şanlıurfalı eski siyasetçi Necmettin Cevheri hayatını kaybetti.


Eski bakan 93 yaşında Ankara'daki evinde hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı nedenden ötürü yaşamını kaybeden bakanın cenaze merasimi ise yakınları tarafından yayımlandı. 

Eski devlet bakanının cenazesi  yarın saat:14:00'da yapılacak resmi törenin ardından Cebeci aile mezarlığına defin edileceği bildirildi.
 

Taziyesi ise bakanın memleketi olan Şanlıurfa'daki Abdurrahman Yavuz taziyevinde tertip edilecek. 

Necmettin Cevheri Kimdir ?

Necmettin Cevheri 1930, Şanlıurfa’da doğdu. Galatasaray lisesi ve Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık, Çiftçilik yapan Cevheri; 13,14,15, 16, 19,20,21 dönem milletvekilliği ile Adalet,  Devlet Bakanlığı, Başbakan Vekilliği görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Vekil Tanal seçim bölgesi Urfa'da... Vekil Tanal seçim bölgesi Urfa'da...

Babası, Hacı Ömer Cevheri Urfa'nın düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli rol aldı. Bu sebeple Kırmızı Şeritli Madalya hak kazandı. 1965'te Demokrat Parti'den Urfa milletvekili seçildi. Annesi Fatma Cevheri'dir. Oğlu İbrahim Cevheri 20.Dönem Adana milletvekilliği yaptığından tarihte bir ilk olarak baba ve oğul aynı dönemlerde milletvekilliği yaptı. Yeğeni Sabahattin Cevheri 22 ve 23 dönem miletvekiliği yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.