Title of a News Article

Oğan açık açık ilan etti! 'Adayım'

Oğan açık açık ilan etti! 'Adayım'
banner206

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek kararı alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 2028'te yapılacak olan seçimlerle ilgili açık açık aday olduğunu ilan etti.

Dün akşam Haber Global ekranlarına çıkarak kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan  Sinan Oğan, "Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından Sinan Oğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Oğan, katıldığı canlı yayında "Kimseye sır değil, şimdiden ilan ediyorum, 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayıyım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta sonu açıkladığı yeni kabine, bu akşam ilk kez toplandı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret ederek, "Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan ve ikinci tur seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan'dan flaş açıklamalar geldi.

Haber Global canlı yayınına katılarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Sinan Oğan, 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkça ilan etti.

Oğan, "Kimseye sır değil, şimdiden ilan ediyorum, 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayıyım." diyerek sözlerine şöyle devam etti;

: "Bizi bugün eleştirenler yarın 'haklısın' diyecektir. Ben MHP'den ihraç edildikten sonra hiçbir partiye gitmedim. O zaman AK Parti'den de CHP'den de teklif aldım. Her defasında eleştirildim. O partiye gideyim, bu partiye gideyim tarzında bir siyaset ve yaşam tarzım yok. Şimdi niye o zaman Cumhur İttifakı'nı destekledin diyecekler. Tarafsız kalmak bir seçenek değil. Böyle bir ortamda ben gelecek planlaması yapıyorum, niye tarafsız kalayım ki?"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195