Title of a News Article

Özaslan, bir sorunu daha gündeme taşıdı...

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesi'nde yıllardır devam eden mezarlık sorununa dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Karaköprü İlçesi'nin mezarlık sorununu gündeme taşıdı.

Şanlıurfa-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan Karaköprü Aile Mezarlığı, yol genişletme çalışmalarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından kaldırılacağı yönünde karar alındı. Kimi vatandaşlar kaldırılmasına tepki gösterirken kimi vatandaşlar ise ilçe sınırları içerisinde yeni mezarlık yeri talebinde bulundular.

İlçe sınırları içerisinde 47 dönümlük yeni aile mezarlığı olarak tahsis edilen yere kimi vatandaşlar cenazelerini defnetti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi tarafından mezarlık için tahsis edilen yeni yerin de mezarlık olmasından vazgeçildi. Halk ise bu duruma isyan etti.

Yılan hikâyesine dönen mezar yeri sorununa tepki gösteren ilçe halkı adeta isyan etti. Mezarlığın kaldırılacağını duyan kimi vatandaş ise gözyaşlarını tutamadı.

İlçe halkı, " Biz yolun yapımına karşı değiliz. İlçe sınırları içerisinde uygun bir yer istiyoruz. Eski Belediye Başkanları Ahmet Güzel, Ali Gök, Nihat Çiftçi bir yer tahsis etti ama verilen sözler tutulmadı" dedi.

Çadırda otururum yine de yıktırmam

Mezarlığın yıkılması yerine evlerinin yıkılmasını göze alan vatandaşlar, "Evimi yıksınlar, çadırda otururum yine de burayı yıktırmam! Annelerimiz, ninelerimiz, çoluk-çocuğumuz hepsi burada gömülüdür. Karşı tarafta şirketiniz var, oradan yolu açabilirsiniz. Oy istemeye gelince, hepiniz kapımızda yalvarıyorsunuz. Oyumuzu alıp, işiniz bittikten sonra da gidiyorsunuz. Kimse ilgilenmiyor. Ne bir belediye başkanı, ne de bir milletvekili. Evlerimizi alsınlar. Bizi çadır kente koysunlar ama mezarlığımıza karışmasınlar! Bunu kabul etmiyoruz, mezarlığımızı vermiyoruz! Ölülerimizi rahat bıraksınlar!" ifadelerini kullandılar.

Evimizi yıkın, mezarlarımıza dokunmayın!

Özaslan, "İlçe halkı; gelin bizim evimizi yıkın, biz sesimizi çıkarmayız! Ama mezarlarımızı buradan kaldırmayın! diyorlar. Neden? Çünkü çocukları, kardeşleri, babaları, anneleri, ataları, bütün geçmişleri burada yatıyor. Onları anlayalım lütfen! Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ve Karaköprü Belediyesi'ne sesleniyoruz; lütfen kendinizi buradaki insanların yerine koyun ve ona göre bir karar verin" diyerek yetkililere seslendi.

Verdiğiniz sözü yerine getirin!

İlçe sınırları içerisinde mezarlık yeri için ayrılan yerde incelemelerde bulunan Özaslan, "Etrafı duvarlarla çevrili 2243 No'lu adadayız şu anda. Bu ada mezarlık yeri için ayrıldı. Resmi açıklama da var. Halk diyor ki; Bizim derdimiz üzüm yemek. Kimsenin bağcılarla işi yok. Gelin, verdiğiniz sözü yerine getirin! Lütfen kimse halkın duygularını sömürmesin. Burada daha önce defnedilmiş 8 tane mezar var. İnsanlar ölülerini gömmüş buraya. Şimdi siz diyorsunuz ki; efendim burası da olmadı. Peki, nereye gitsin bu halk? Ölülerini nereye defnetsin? Şanlıurfa Büyükşehir ve Karaköprü Belediyesi kendi aralarında oturup anlaşsınlar ve Karaköprü halkı için acil olarak mezar yeri tahsisi yapılsın lütfen" çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2022, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195