Title of a News Article

Özel'in listesinde Urfalı biri var...

Özel'in listesinde Urfalı biri var...
banner206

CHP'nin dün tarihi kurultayında yeni Genel Başkanı olarak Özgür Özel'i seçmesinin ardından gözler bugün Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçiminde.

Şanlıurfa CHP eski Milletvekili Aziz Aydınlık'ın kızı Erbil Aydınlık yeni Genel Başkan Özgür Özel'in listesinde yer alıyor.

60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi bugün yapılacak.

Genel başkanlık seçimi için oy kullanan 1366 delege, 60 kişiden oluşan PM üyelerinin seçimi için de sandık başına gidecek.

Öte yandan Kurultay’da 60 üyeli Parti Meclisi’ne 387, 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’na ise 103 adayın başvurduğu açıklandı.

Bu kapsamda, PM üyeliği seçimleri için aday başvuruları saat 16.00'ya kadar Kurultay Divanı'nca kabul edilecek. Adayların sıra numaralarının belirlenmesi ve seçim için hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilerleyen saatlerde PM üyelerinin seçimine geçilecek.

Delegeler, kurultayın bugünkü bölümünde PM üyelerinin yanı sıra 15 kişiden oluşan YDK'nin üyelerini de seçecek.

Kongrede genel başkanın seçildiği ilk günün sabah saatlerine dek sürmesi nedeniyle, pazar günü 12.00 olarak belirlenen meclis üyesi başvuru saati iki kez ertelendi. Odatv'nin edindiği bilgilere göre, Parlamento Meclis üyelerinin başvuruları saat 16.00'dan 19.00'a uzatıldı. Saat 19.00'un ardından başvurular tamamlandı ve kabul edildi.

Sonrasında ise başvuran isimler kağıt üzerinde tek tek kontrol edildi. Liste sıralaması yapılmasının ardından oy verme işlemine geçilmesi bekleniyor.

İMAMOĞLU VE ÖZEL'İN ANAHTAR LİSTESİ BELLİ OLDU

İŞTE PM LİSTESİ:

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU İÇİN LİSTEDE KİMLER VAR

İşte tam liste:

BKSP LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bilim, Kültür ve Sanat Platformu anahtar listesi de belli oldu.

İşte o liste:

ÖZEL 81 İL BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Sabah saatlerinde 81 il başkanıyla bir araya gelen Özgür Özel, "Daha önce söz verdiğimiz gibi İl başkanlarımızla görüştük. Önerilerini dinledim, süreci hep birlikte yöneteceğiz." dedi.

ECEVİT'İN MEZARINA ZİYARET

Daha sonra Özel, ölümünün 17'nci yıl dönümünde partisinin 3'üncü genel başkanı ve eski başbakan Bülent Ecevit'in kabrini ziyaret etti. Kaynak odatv

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195