Title of a News Article

Seçim için iki tarih gündemde!

Seçim için iki tarih gündemde!
banner206

Kahramanmaraşlı merkezli depremler sonrası seçim tarihinin ertelenmesi gündeme geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimleri ertelemenin mantıksız olduğunu savunda. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye çevrildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında çarşamba günü yapılan MYK toplantısında, seçim tarihi gündeme geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; toplantıda, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması durumunda seçmen listelerinin hazırlanması konusunda bazı sıkıntıların yaşanabileceği de gündeme geldi. Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği, sürecin uzun sürebileceği değerlendirilirken, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) deprem bölgelerinde vatandaşların nasıl oy kullanacağına yönelik çalışmalar yapması da masaya yatırıldı. Bunların yanı sıra, daha önce alınan YSK kararları çerçevesinde konteynerlarda oy kullanılamaması nedeniyle bu konuda atılacak adımlar da MYK’da konuşuldu.

BAHÇELİ İLE DEĞERLENDİRDİ

18 Haziran’ın hac dönemi olması nedeniyle yaklaşık 100 bin kişinin oy kullanamayacağı, 2’nci tura kalma ihtimali olması durumunda Kurban Bayramı’na denk geliyor olabileceği konuları da gündeme gelirken, Erdoğan’ın konuyu MHP Lideri Devlet Bahçeli ile değerlendireceğini ifade ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Başkanvekilleri’yle bugün İstanbul’da Meclis çalışmaları ve seçim başta olmak üzere bir çok konuyu değerlendireceği bir toplantı yapacağı da öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ERTELEME' TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu "Şimdi Anayasa açık ve ortadayken yani açık hüküm varken 'savaş halinde bile seçimlerin ertelenmesine ancak TBMM karar verebilir' derken, ortada savaş yok. Artık 21. yüzyıldayız seçimleri ertelemenin akılla mantıkla bağdaşır yönü yok. Bunun ortaya atılmasının Erdoğan'ın, 'Bana bir yıl daha zaman verin' söyleminden mi kaynaklandığını da doğrusunu isterseniz tam olarak anlamak mümkün değil. Kendisine bu ülke 20 yıl verdi. Artık 20 yıl sonunda ülkenin geldiği hal meydanda." diye konuştu.

AKŞENER: 18 HAZİRAN'A KALIR

İYİ Parti heyetiyle birlikte deprem bölgesine giden gazeteci Murat Yetkin, partinin genel başkanı Meral Akşener'e OHAL kararının seçimi etkileyip etkilemeyeceğini sordu.

Akşener'in sorudan memnun olmadığını belirten Yetkin, "14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum" sözleriyle yanıt verdiğini aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195