Title of a News Article

Seçim yaklaşıyor! Son seçim anketinde fark açıldı

Seçim yaklaşıyor! Son seçim anketinde fark açıldı
banner206

2018 seçimlerini en doğru bilen araştırma şirketi ORC, son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" diye sorulan ankette, CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na yüzde 4,1 fark attı.

Haberler.com'dan edinilen bilgiye göre, Türkiye seçimlere doğru giderken araştırma şirketleri de anketlere hız verdi. 2018 seçimlerini en doğru bilen ORC Araştırma son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı.

MİLLET İTTİFAKI 4 PUAN ÖNDE

ORC tarafından 18-23 Kasım tarihleri arasında yapılan ankette, "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. Anket sonucunda CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na yüzde 4,1 fark attı. Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 42, Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 37,9 oldu.Son seçim anketinde çarpıcı sonuç! Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'na 4,1 puan fark attı.

EN FAZLA OY AK PARTİ'NİN

Ankete göre, AK Parti yüzde 31,1 ile en fazla oy olan parti oldu. AK Parti'yi yüzde 24,2 ile CHP takip ederken, üçüncü sırada yüzde 17,8 ile İYİ Parti takip etti.Diğer partilerin oy oranı şöyle:

HDP: Yüzde 7,4

MHP: Yüzde 6,8

Gelecek Partisi: Yüzde 2,7

DEVA: Yüzde 2,3

TDP: Yüzde 2

Yeniden Refah: Yüzde 1,5

BTP: Yüzde 1,5

BBP: Yüzde 1,3

Diğer: Yüzde 1,4

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195