Title of a News Article

Son sözü halka bıraktı...

Son sözü halka bıraktı...
banner206

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa'nın anatomisini yorumsuz bir şekilde gözler önüne sererek, takdiri ve yorumu ise halka bıraktı.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Şanlıurfa'nın anatomisini yorumsuz bir şekilde gözler önüne sererek, takdiri ve yorumu ise halka bıraktı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta Şanlıurfa'nın anatomisini yorumsuz bir şekilde takdirlerinize sunacağız ve yorumunu ise sizlere bırakacağız" diyerek, halkın sesi olarak değerlendirilen Cuma 11.11 Platformu'nda ilk kez yorum yapmadan Şanlıurfa'nın mevcuttaki durumunu resmetti ve takdiri halka bırakarak yine bir farkındalık oluşturdu.

GAP Projesi halen bitirilmedi 

Özaslan "Şanlıurfa tarımın başkentidir. Şanlıurfa GAP'ın başkentidir. Ama maalesef neredeyse yarım asrı bulan bir GAP Projesi var. Ve bu GAP Projesi halen bitirilmedi. Şanlıurfa'da suya hasret sayısızca dekar arazi halen su bekliyor" dedi.

Derslik ihtiyacı ve öğretmen açığı

Özaslan "Şanlıurfa'da şu anda çok ciddi derecede okul binasına ihtiyaç var. Yer-yer sınıf mevcutları 55-60'ı bile geçmiş. Eyyübiye'yi hiç söylemiyorum. Karaköprü'de bile o kadar ciddi derecede okul binasına ihtiyaç var ki, şu an Karaköprü'deki okul ihtiyacı Türkiye'nin birkaç ilinden çok daha fazladır. Ve Şanlıurfa'da şu anda 8 bin civarında öğretmen açığı var" dedi.

Yaklaşık 400 bin civarında mevsimlik tarım işçisi 

Özaslan "Şanlıurfa'da her yıl yaklaşık 400 bin civarında insan mevsimlik tarım işçisi olarak dışarıda çalışmak zorunda kalıyor. Kendi memleketinde iş bulamadığı için Türkiye'nin birden fazla iline gidiyor. Çocukları okuldan geri kalıyor ve zor hayat şartları altında sadece ekmek parasının peşine düşmüş. Ve bazıları yollarda trafik kazasında can veriyor ya da çocukları sulama kanallarında boğuluyor" dedi.

Kentsel dönüşüm tam bir kangrene dönüşmüş

Özaslan "Öbür taraftan şehir merkezinde kentsel dönüşüm tam bir kangrene dönüşmüş. Yıllardır her gelen belediye başkanı, kentsel dönüşüm projeleri sunar. Herkes söz verir ama maalesef kentsel dönüşüm olduğu yerde kalır. Ve bunun bedelini de maalesef halk ödüyor" dedi. 

Tarım arazileri imara açılıyor ama dağlar bomboş duruyor

Özaslan "Tarım arazileri imara açılırken Şanlıurfa'nın etrafındaki türkülere bile konu olan o dumanlı dağlar halen bomboş duruyor. Karaköprü'de neredeyse asırlık fıstık ağaçları bir-bir devriliyor, onun yerine beton bloklar dikiliyor" dedi.

Suruç Ölüm Yolu'nda hayatlar kaybediliyor

"Ve Suruç Ölüm Yolu, geçen yıl sözleşme imzalanmasına rağmen resmi prosedür o kadar ağır işliyor ki, bir türlü şantiye kurulamıyor ve yol çalışmasına başlanamıyor. Sürekli kazalar oluyor ve hayatlar kaybediliyor maalesef... " dedi.

Son olarak Özaslan "Ve tüm bunlarla beraber Şanlıurfa'nın her dönem 14 vekili var. 1 büyükşehir belediyesi var. Ve 13 ilçe belediyesi var. Şimdi diyeceksiniz ki, peki bunlar neden oluyor? Yorum sizin, takdir sizin... Kalın sağlıcakla, Allah'a emanet olunuz" diyerek yorum ve takdiri halka bıraktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195