Title of a News Article

Tanal bu kez Urfa için TFF'ye yüklendi

Tanal bu kez Urfa için TFF'ye yüklendi
banner206

Her platformda Şanlıurfalı olduğunu ve Şanlıurfa'nın sıkıntılarını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'un 'Urfa'da oynansın' talebine olumsuz cevap veren TFF'ye yüklendi.

2021-2022 yılı Süper Lig Şampiyonluğunu bitime 2 hafta kala ilan eden Trabzonspor, Altay mücadelesinin kardeş şehir olarak ilan ettiği Şanlıurfa'da oynamak istedi. Bunun üzerine Trabzonspor Kulübü Türkiye Futbol Federasyonu'na talepte bulunarak Altay mücadelesinin Şanlıurfa'da oynanmasını istemişti. Birgün aranın ardından TFF'den talebe, Şanlıurfa'da ki 11 Nisan stadının 'VAR' sisteminin alt yapısıyla alakalı olarak eksikleri gerekçe göstererek uygun görülmediği duyurmuş ve mücadelenin İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadında oynanmasına karar vermişti.

Alınan bu karar sonrası Şanlıurfa'da siyasilerin ve bürokratların duruma sessiz kalmasından şikayetçi olduğunu bugün yaptığı paylaşımlarıyla dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TFF'ye sert çıkıştı.

VAR sisteminin tırlara yüklenip götürüldüğü sözlerinde ifade eden Tanal şunları söyledi;

“Gerekçe neymiş? Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda Passolig ve Var (kamera sistemi) sistemi yokmuş!  Hâlbuki Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun altyapısı, dostluk maçı, hazırlık maçı tadındaki Trabzonspor-Altay karşılaşması için gayet uygundu. Bir irade ortaya konulsaydı, Passolig ve Var sistemi kısa sürede GAP Stadyumu’nda kurulurdu. Hala da geç kalınmış değil. TFF, önce Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun kurulu sistemini nasıl söküp, tırlara bindirip götürdüğünü anlatsın! Şöyle ki: Şanlıurfaspor bir alt lige düşünce, geçtiğimiz sezon başında TFF görevlileri, soluğu Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda aldı.  Federasyon görevlileri, 2 tırla gelip stadın Passolig ve Var sistemini söktüler. Stadın 20 kapısından turnikeleri söktüler.
Klimalara varıncaya kadar stadın malzemelerini tırlara doldurup götürdüler. Şimdi TFF, kendi söktüğü Passolig ve Var sistemini bahane edip, Trabzonspor ve Altay maçının Şanlıurfa’ya alınmasını engelledi. Şanlıurfalılar, heyecanla bu maçı bekliyordu. Hevesleri kursaklarında bırakıldı. Şanlıurfa’nın kavurmacı vekilleri, yöneticileri kılını kıpırdatmadı. Konudan haberdar olmalarına rağmen hiçbir girişimde bulunmadılar. Şanlıurfa’nın sahipsiz bir memleket olduğunu, bu örnekte de görmüş olduk. Ağrımıza gidiyor. Şanlıurfa’ya neden bu kadar haksızlık yapılıyor? Şanlıurfalıların mağduriyetinin giderilmesi, gönüllerinin alınması için Ziraat Türkiye Kupası finali ya da Süper Kupa maçı Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda oynansın. Eğer TFF yanlıştan dönüp yetiştirilebilirse, Trabzonspor-Altay maçı için de adres Şanlıurfa olsun”

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195