Title of a News Article

TBMM’de Komisyon Toplanacak!

TBMM’de Komisyon Toplanacak!
banner206

TBMM’de önümüzdeki hafta komisyonlar seçilecek, liderler kürsüye çıkacak

Başkanlık seçimini geride bırakan Meclis’te bu hafta komisyon seçimleri yapılacak. Partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Liderler 2 aylık aradan sonra kürsüye çıkacak. 

Yemin töreni ve Başkanlık seçimini geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada çalışmalarına hızla başlayacak.

Genel Kurul, Salı günü ilk toplantısını yapacak. İlk olarak Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının partilere göre üye dağılımı belirlenecek. AK Parti, CHP, YSP, MHP ve İYİ Parti gruplarına düşen Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonu üyelerinin isimleri okunacak ve oylama yapılacak

AK Parti TBMM Grubu, partinin Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ve grup organlarının belirlenmesi için çarşamba günü saat 11.00'de basına kapalı toplanacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yasama konularına ilişkin milletvekillerine bilgi verecek.

TBMM’de grubu bulunan diğer partilerin haftalık grup toplantıları da gerçekleştirilecek. Son grup toplantıları yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirilmiş, ardından seçim süreci nedeniyle ara verilmişti. Toplantılarda liderler seçim sonrası ilk grup konuşmalarını yapacak.

CHP Listesinden seçime giren, sonrasında partilerine dönen milletvekillerinin ortak bir grup oluşturup oluşturmayacağı ise henüz netleşmedi. Bu konuda partiler arasında görüşmeler yapılması bekleniyor.

Yasama çalışmaları

Meclis’in yasama çalışmalarına da bu haftadan sonra başlaması bekleniyor. Meclis gündeminde önemli düzenlemeler var. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artışlar, kira düzenlemesi gibi konular gündemin önemli başlıkları arasında.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195