HDP ve içinde yer aldığı Emek Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’tan önce açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri için 14 Mayıs tarihi netleşmeye başlarken muhalefet partilerinin hazırlıkları da hızlandı. Seçim beyannamesi olarak nitelendirilen "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"ni kamuoyu ile paylaşan Millet İttifakı’nda gözler cumhurbaşkanı adayının belirleneceği 13 Şubat tarihine çevrildi.
Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; kendi adayını çıkarma kararı alan HDP de bu süreçte toplantıları sıklaştırma kararı aldı. HDP’nin içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ise cumhurbaşkanı adayını Millet İttifakı adayından önce açıklaması bekleniyor. İttifakın nasıl bir yapıyla Meclis seçimlerine gireceğine dair tartışmalar da alevlendi.
GERİ SAYIM BAŞLADI
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Meclis’te bir grup gazetecinin cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacakları ile ilgili sorusunu yanıtladı. Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Buldan, soru üzerine adaylarını açıklamak için Millet İttifakı’nın 13 Şubat toplantısını bekleme gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi, "13 Şubat öncesi açıklarız. Muhtemelen şubat ayının ilk haftası olur" dedi. (Cumhuriyet)