Şanlıurfa’nın Halfeti Belediyesinde yaklaşık iki yıl önce ihale devir teslimi sırasında Başkan Yardımcısı Abdullah Dilek’in makam odasında gizlice çekilen görüntülerle yapılan şantaja boyun eğmeyen Dilek, şantajcıların kendisine gönderdiği videoyu şahsi sosyal medya hesabından paylaşarak şantajcıları deşifre etti. Dilek konunun yargıya intikal ettirildiğini kamu menfaatini gözeterek devir teslim işlemi yapıldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Halfeti Belediyesi tarafından düzenlenen Halfeti Havuz yapım çalışması Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik kriz sürecine denk gelmişti. Yüklenici firmalar Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile devir veya fesih işlemi gerçekleştiriyordu. Söz konusu Halfeti Belediyesi Havuz ihalesini alan firma ise farklı bir şirkete devir yolunu seçti. 

Halfeti Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Dilek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şahıs ve guruplarca şantaja uğradığını açıkladı. İki firma arasındaki devir teslim anında şahıslar tarafından çekilen gizli video kayıtlarını paylaşarak, ‘beytülmal şiyarı ile Belediyemizin menfaatlerini her zaman koruyacağım’ dedi.

Halfeti Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Dilek’in nezaretinde yapılan devir esnasında yapılan uygunsuzca gizli video çekimleri şantaj aracı olarak kullanıldı. 

Vekil Tanal Başkan Gülpınar'ı ziyaret etti Vekil Tanal Başkan Gülpınar'ı ziyaret etti

Yaşananlara istinaden kendisine şantaj amacıyla gönderilen videoyu sosyal medya hesabından yayınlayan Dilek, Hiçbir zaman şantajlara boyun eğmeyeceğini belitti.

Dilek paylaşımında “Hiçbir şantaja boyun eğmeyeceğim. Belediyemizin menfaatini beytülmal şiarı ile korumaya devam edeceğim. Bunun göstergesi olarak da etek altından kayıt olanların kaydını kendi hesabımdan paylaşıyorum.

Bundan iki yıl önce Halfeti Belediyesinin yüzme havuzu yapım işi için ihalesini yaptığımız iş pandemi döneminde aşırı fiyat artışları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yüklenicilere devir veya fesih hakkı tanınmıştı. Bu yüklenicide hakkını devirden yana kullanmak istemişti. Bahse konu devir İşlemi resmî bir işlemdir. Etek altından yapılan bu kayıt ile sanki usulsüz bir ihale yapılıyor izlenimi verilmeye çalışılmıştır. Yapılan ihale değildir. Devir İşlemidir. Videoda bahsi geçen konuşmalarda herhangi bir şekilde uygunsuz bir talebimiz olmadığı gibi, idaremizi de korumak amaçlı yapılmıştır. Kayıt altına alan şahıs ile ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk” dedi.