Title of a News Article

Urfa'ya gelen Akşener'den flaş açıklamalar!

Urfa'ya gelen Akşener'den flaş açıklamalar!
banner206

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Geçen hafta Şanlıurfa ve Mardin'de vatandaşlarla buluştuğunu söyleyen Akşener AK Parti'nin tarım politikalarını eleştirdi. 

Çiftçinin astronomik faturalardan dert yandığını kaydeden Akşener şunları söyledi:

“URFA'DAN BATMAN'A BAŞIMIZDA ÖYLE BİR BELA VAR Kİ DEDAŞ”

"Urfa'dan Batman'a başımızda öyle bir bela var ki DEDAŞ. Çiftçi ekip biçmek için hazır bekliyor. Öyle bir düzen kurulmuş ki kimsenin dermanı yok. Çiftçimiz astronomik faturalardan illallah etmiş. 300 bin lira, 500 bin lirayı bulan cezalar var. Sistem hem vatandaşın sırtında yük, hem de devletten vergi aşırıyor. Utanmıyor musunuz? Urfa'da öğrencilerimiz tabletsiz, gençlerimiz umutsuz, babalar çaresiz, tarlalar hüzünlü. Yağmur yerine yağan elektrik cezaları derman bırakmamış. Urfa sana küsmüş haberin olsun Sayın Erdoğan."

“ÇİFTÇİNİN ALACAĞI ÖNCE O HESABA GİDİYOR VE DEDAŞ’IN ALACAĞI VARSA O PARADAN KESİLİYOR”

Mardinli çiftçi kardeşimin söyledikleri yenilir yutulur değil. Bir zulme dikkatinizi çekmek istiyorum. Çifçiye verilen destekleme primi var ya. O Ziraat Bankası’ndaki bir hesaba yatıyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeni bir sistem kurulmuş. Çiftçinin alacağı önce o hesaba gidiyor ve DEDAŞ’ın alacağı varsa o paradan kesiliyor. Çiftçiye de hiçbir şey kalmıyor. Lafa geldi mi "çiftçimize şöyle prim verdik" böyle destek olduk diye hava atıyorsunuz.”

“MİLLETİMİZ BUNU HAK ETMİYOR”

“Milletimiz bunu hak etmiyor. Şanlıurfalı çiftçi kardeşimizin söyledikleri damat bakanın ruh ikizi tarım bakanı için adeta ders niteliğinde. “Buralar çok verimli topraklar. GAP’ın yüzde 48’i tamamlandı ama yüzde 52’si kaldı.

'İstanbul’a Kanal yapacaklarına buraya sulama kanalı yapsınlar' diyor. 'Urfa, Mardin, Batman el ele verir birkaç sene de Hollanda’yı yakalar sonra da geçeriz.' Diyorlar.”

“ŞU MÜBAREK RAMAZAN ÖNCE MİLLETİMİZİ SEVİNDİR”

“Bugüne kadar açıkladığın en iyi paket, damadını paketlemendi. Dolar anında bir lira düşmüştü. Bu kez de çiftçimize bir kez olsun iyilik yap bu kez de Tarım Bakanı'nı paketle. Şu mübarek ramazan önce milletimizi sevindir.” rhaajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195