Title of a News Article

Urfalı genç isim İzmir'den 1. sıra adayı

Urfalı genç isim İzmir'den 1. sıra adayı
banner206

14 Mayıs seçimleri öncesi siyasi partilerde vekil adayları belli oldu. Aslen Urfa Siverekli AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı. Türkiye'nin heyecanla beklediği ve tüm dünyanın adeta kilitlendiği bir seçim olan 2023 seçimlerine 4 Cumhurbaşkanı adayı giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (Cumhur İttifakı Adayı), CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu (Millet İttifakı) Muharrem İnce, Sinan Oğan ise (Ata ittifakı) ile seçimlere giriyor.

YSK'nin belirlediği seçim takvimine göre bugün milletvekili aday listelerinin son günüydü. Siyasi partiler aday listelerini teslim etti. 

81 il için siyasi partiler vekil adaylarını belirledi. Böylelikle Şanlıurfa'nın da vekil adayları belirlendi.

Aslen Şanlıurfa Siverekli olan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan da listede yer alan isimlerden birisi oldu. İnan AK Parti'nin İzmir 2. bölge 1. sıra vekil adayı oldu. İnan aslen Urfa Siverekli olsada İzmir Konak doğumlu.

EYYÜP KADİR İNAN KİMDİR?

1993 yılında İzmir/Konak’ta doğdu. Aslen Şanlıurfa Sivereklidir. Gediz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Dijital dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren kendisine ait firmada yönetici olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce bilen İnan, evli ve bir çocuk babasıdır. 

2010-2011 yılları arasında İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte siyasette görev almaya başlayan İnan, 2011-2015 yılları süresince İzmir İl Gençlik Kolları Üniversiteler ve akabinde Seçim İşleri’nden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2015-2018 yılları arasında Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği görevinde bulunan İnan; aynı zamanda TBMM’de Milletvekili Danışmanı olarak görev üstlendi. 

2018 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Eyyüp Kadir İnan, 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak seçildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195