Title of a News Article

Urfalı Semra Güzel tutuklandı

Urfalı Semra Güzel tutuklandı
banner206

PKK'lı terörist sevgilisinin telefonunda bulunan fotoğraflar sonrasında dokunulmazlığı düşürülen HDP'li Semra Güzel kayıplara karışmıştı.

Hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan fezleke hazırlanan Güzel, MİT ve İstanbul Emniyeti'nin yürüttüğü operasyonla yakalanmıştı.

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kılık değiştirse de MİT'ten kaçamayan Güzel, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek emniyetteki sorgusunun ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilmişti.

HDP'li Semra Güzel, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Sahte kimlikte hırsızlık suçu bulundu

Semra Güzelin kullandığı "Mehtap Şahan" nüfus cüzdanına kayıtlı "evden hırsızlık" suçunun da bulunduğu ortaya çıkmıştı.

HDP'li Semra Güzel yakalandı - Video

HDP li Semra Güzel tutuklandı #2

"Serbest bırakılmamı istiyorum"

İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Güzel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlanarak SEGBİS ile ifade vermesinin ardından Ankara 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi'ne bağlandı. Buradaki ifadesinde Güzel, “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben bu yargılama sürecini tamamen siyasi bir süreç olarak değerlendiriyorum. Bir kısım fotoğraflarında içinde bulunduğu gizli tanık beyanları ile içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ilişkin olarak bir tek ben yargılanmıyorum. Diğer yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP'dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum. Beraat ile sonuçlanan birçok emsal kararlar olmasına rağmen benim dosyam tutuklanmaya sevk olarak huzura gönderilmiştir. Serbest bırakılmamı istiyorum" dedi.

Hakimlik kararında, şüpheli Güzel aleyhine beyanlar, HTS kayıtları, baz bilgileri, terör örgütü mensuplarıyla birlikte sözde askeri eğitim alanında çekilmiş fotoğrafların bulunması ve tüm dosya kapsamında şüphelinin suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve delillerin henüz tam olarak toplanmadığı kaydedildi. Ensonhaber.com 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2022, 01:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195