Title of a News Article

Yanmaz, Urfa'daki sorunları değerlendirdi

Yanmaz, Urfa'daki sorunları değerlendirdi
banner206

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Şanlıurfa'da yaşanan sorunlara ilişkin parti il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

'BİR HAFTA İÇERİSİNDE 10 TANE KAZA OLDU'

Yanmaz, açıklamasında Şanlıurfa- Suruç yolunda yaşanan kazalara değinerek, “Şanlıurfa ile Suruç arası 30 kilometre ya. Geçen hafta bir hafta içerisinde 10 tane kaza oldu. Yani Suruç- Urfa yolu ölüm yolu. 10 tane kaza oldu. Kaç kişi öldü? Kaç kişi yaralandı? Maddi hasar, Urfa’nın sahibi bir belediye başkanı, bir bürokrat, bir milletvekili ya bu şehirde yol yok. Biri bir demeç versin Allah rızası için. Kim yapacak bu yolu? Bu da mı Cumhurbaşkanına iletilecek? Bu adamlara neye seçilmişler? Neden bu şehrin milletvekilleriler? AK Parti iktidarı ne yapıyor?” ifadelerini kullandı. 

'URFA NEMRUT'TAN SONRA EN BÜYÜK ZULMÜ DEDAŞ’TAN GÖRDÜ'

Ynamaz, DEDAŞ'ın elektriği keserek bu sıcakta vatandaşları susuz bıraktığına dikkat çekerek, “Bugün Siverek’te sular gelmiyor. ŞUSKİ’yi aradım evet sular gelmiyor dedi. Neye gelmiyor? DEDAŞ’tan dolayı gelmiyor. Urfa Nemrut'tan sonra en büyük zulmü DEDAŞ’tan gördü. Bu yazın sıcağında 3 bin nüfuslu bir ilçede sular gelmezse olur mu? ŞUSKİ Genel Müdürlüğü diyor ki; saniyede 380 metre küp gönderilmesi gerekirken biz 1000 metre küp gönderiyoruz ama DEDAŞ’tan dolayı elektrik bir geliyor bir gelmiyor. Devamlı böyle sıkıntılar var. DEDAŞ bu özelleştirme içerisinde AK Parti’nin Urfa’ya bela ettiği an büyük kurumdur. Şimdi ne milletvekili ne belediye başkanları DEDAŞ’ı duymak istemiyorlar. Sanki DEDAŞ gökten inmiş. Eskiden haremiler vardı yol keserlerdi, bu onun tamamen meşru şeklidir” ifadelerine yer verdi.

'KANLI URFA OLARAK İSTEMİYORUZ'

Kentte yaşanan intihar ve kavgalara da değinen Yanmaz, “Bir vatandaş olarak ben şehrimde kavgaların, kazaların olmasını istemiyorum. Benim şehrimden insanların başka şehirlere mevsimlik tarım işçisi olarak gitmelerini istemiyorum. İntiharların olmasını istemiyorum. Şimdi yetkililer sus pus, dut yemiş bülbül. Urfa’da sağır sultan bile, sıradan insanlar bile diyor ki; gençler uyuşturucu bataklığına düşmüş. Ama Urfa’nın üst düzey yetkilileri yok yok abartıyorlar gündeme getirmeyin diyorlar. İntihar; bu konuyu gündeme getirmeyin, abartmayalım. Urfa’ya leke gelir. Böyle olmaz ki. Biz Urfa’yı Şanlıurfa olarak istiyoruz. Kanlı Urfa Olarak istemiyoruz. Eğer Urfa Bugün bu duruma gelmişse AK Parti iktidarının keyfiliğinden dolayıdır” şeklinde konuştu.

 

'URFA'DA FISTIK AĞAÇLARI KURUYOR'

Şanlıurfa'da son zamanlarda fıstık ağaçlarında yaşanan kurumayı da gündeme getiren Yanmaz, "Şanlıurfa tarım şehri. Şimdi Şanlıurfa Türkiye’nin yüzde 50 fıstığını üretiyor. Sizin katma değeri yüksek olan fıstık ağaçlarınız kuruyor. Urfa’nın sahibi yok. Şimdi sert kabuklu meyve araştırma merkezi Urfa’da yok. Sadece araştırma merkezi demiyorum, fıstık araştırma merkezi Antep’te var, Adıyaman’da var, Urfa’da yok. Şimdi bu Urfa milletvekilleri, Urfa’nın siyasileri Allah aşkına ne işe yarıyor? Yani 28 buçuk milyon sizin fıstık ağacınız var. Ama Urfa bunu pazarlama noktasında, sanayileşmesi noktasında, tüketiciye ulaşması noktasında maalesef bu işi bir türlü organize edemiyor. Bu işi tabi ki yapacak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’dir" diyerek konuşmasına son verdi.

Urfapusula

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195