Title of a News Article

Yapıcıoğlu’ndan asgari ücret için flaş çağrı!

Yapıcıoğlu’ndan asgari ücret için flaş çağrı!
banner206

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, asgari ücretliden vergi alınmaması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hacı Bekir Sofrası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, ilçe başkanları ve partililer ile basın mensupları katıldı.

Şanlıurfa’da yaptıkları temaslar sırasında, halkın gündeminde yoğun olarak ekonomik sıkıntıların olduğunu dile getirdi. Asgari ücret konusundaki çalışmalara değinen Yapıcıoğlu, bu konuda öncelikle Asgari Ücret Yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini savundu. Bu yönetmeliğe göre asgari ücretin sadece işçinin ihtiyaçlarına göre belirlendiğini, bu kaleme işçinin bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin de eklenmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, "Başta hükümet olmak üzere siyaset kurumuna sesleniyorum, diyorum ki önce asgari ücretin tanımı üzerinde anlaşalım asgari ücretlinin ailesini de bu tanımın içerisine dahil edelim” diye konuştu.

Asgar ücretten vergi alınmaması konusunda da çağrıda bulunan Yapıcıoğlu, asgari ücretlinin kazancının önemli bir kısmını harcarken vergisini verdiğine vurgu yaptı.

FAİZ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faiz sebep enflasyon sonuçtur" şeklindeki görüşüne destek veren HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu,  “Ben de o görüşteyim hatta ben üzerine ilave ediyorum faiz sadece enflasyon sebebi değildir faizin başka sonuçları da vardır. Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur, faiz sebeptir işsizlik sonuçtur, faiz sebeptir yatırımlarının olmaması sonuçtur, faiz sebeptir ekonomide durgunluk sonuçtur. Yani faiz pek çok şeye sebebiyet veriyor. Faiz iktisadi hastalıkların ana sebebidir. Faizli sistem tamamen terk edilmeli, birkaç puan aşağıya çekilmesi yetmez” ifadelerine yer verdi.

Yapıcıoğlu, “Herhangi bir ittifakta yer alacak mısınız?”sorusu üzerine, siyasette ittifaklar konusunda bir netlik olmadığını söyledi.

Şanlıurfa’da temaslarda bulunduğu sırada vatandaşların sorunlarını dinlediğini de vurgulayan Yapıcıoğlu, en çok kendilerine oy verdikleri siyasetçilerden hizmet alamadıklarından yana dert yandığını da aktardı.

“DEDAŞ HAKKINDA YOĞUN ŞİKÂYETLER VAR”

DEDAŞ ile ilgili yaşanan sorunlara da değinen Yapıcıoğlu, “Tarımsal sulamada harcanan elektrik ile ilgili DEDAŞ hakkında yoğun şikâyetler var. Çiftçi, DEDAŞ’ın kendilerine zulmettiğini ve çok yüksek faturalar gönderdiğini ayrıca tam sulama döneminde yapılan elektrik kesintileri nedeniyle ciddi bir şekilde mağdur olduklarını dile getirmektedirler. Biz bu konuyla ilgili genel merkez olarak bir komisyon kurduk. Bu konuyla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Çalışmalarımız sonucu yazacağımız raporu kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

“YILLIK 350 BİN KİŞİ MEVSİMLİK İŞÇİ OLARAK ŞANLIURFA’DAN BAŞKA İLLERE GÖÇ EDİYOR”

Son olarak Yapıcıoğlu, yıllık ortalama 350 bin kişinin mevsimlik işçi olarak Şanlıurfa’dan başka illere göç ettiklerini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195