Title of a News Article

YSK kararı resmi gazetede

YSK kararı resmi gazetede
banner206

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararın alınmasının ardından YSK, seçimlere yönelik yeni iki karar aldı.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan kararlara göre; Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs’ta, Cumhurbaşkanı seçiminin ise ikinci tura kalması durumunda 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılmasına karar verildi. Ayrıca milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00’a kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine karar verildi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin yenilenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanmasının ardından, YSK iki karar aldı. YSK kararları, Resmi Gazete’nin ikinci mükerrer sayısında yayınlandı ve yürürlüğe girdi.

Buna göre YSK, “Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili genel seçimi tarihinin 14 Mayıs Pazar günü, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda 28 Mayıs 2023 Pazar günü olarak belirlenmesine” karar verdi.

YSK’nın aldığı ikinci kararda ise milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin, görevlerinden istifa etmelerine ilişkin takvim belirlendi. Buna göre; “Milletvekili adayı olmak isteyen; hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, öğretim elemanları, YÖK üyeleri, RTÜK üyeleri, memurlar, belediye başkanları, subaylar ve astsubayların, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00’a kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine karar verildi.

Kararlar oybirliği ile alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195