Title of a News Article

Amatör maçlarla ilgili yeni gelişme!

Amatör maçlarla ilgili yeni gelişme!
banner206

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Şanlıurfa ekiplerinin de yer aldığı deprem bölgesindeki takımların mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi 2. ve 7. Gruplarda liglerin sona ermesine karar verdi. Ayrıca depremin meydana geldiği illerde tüm amatör spor müsabakalarının da oynanmamasına karar verildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 10 ilde yıkıma neden olan büyük iki depremin ardından Bölgesel Amatör Ligi’nde de futbol müsabakaları ertelenmişti. Viranşehir Belediyespor ve Siverek Belediyespor’un da mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi 2. Grup ile ilgili Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) yeni karar aldı.

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adnan Yükselir, yaptığı açıklamada, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun yapmış olduğu toplantıda, OHAL ilan edilen 11 ilde Bölgesel Amatör Ligi 1. Grup ve 2. Gruplarda liglerin oynanmamasına karar verildiğini söyledi.

Ligden yükselecek veya düşecek herhangi bir takımın da olmayacağını dile getiren Yükselir, Türkiye Futbol Federasyonu’na gruplarında lider olan takımların direkt 3. Lig’e yükselmesini önereceklerini ifade etti.  Yükselir, OHAL ilan edilen 11 il dışındaki Bölgesel Amatör Ligi gruplarında sezonun devam edeceğine de dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca depremin meydana geldiği illerde tüm amatör spor müsabakalarının da oynanmamasına karar verildi.

İSTİKLAL AĞIR YARA ALDI

Viranşehir Belediyespor ile Siverek Belediyespor’un da mücadele ettiği BAL 2. Grup’ta 43 puanla liderlik koltuğunda Kahramanmaraş İstiklalspor bulunuyordu. En yakın rakibi Dersimspor’a 7 puan fark atan Maraş temsilcisi, şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösteriliyordu. Ancak yaşanan Maraş depremi, İstikbalspor’u derinden yaraladı. Kahramanmaraş İstiklal Spor'da forma giyen Taner Kahriman, Hakan Doğan, Saruhan Bolat'ın ve Burhanettin Sever depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Öte yandan Bölgesel Amatör Ligi 7. Grup’ta da Adana 1954 Futbol Kulübü liderlik koltuğunda bulunuyordu. Deprem bölgesindeki takımların bulunduğu grupta, ligin sona ermesi yönünde karar verildiği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195