Title of a News Article

Aziz Yıldırım kararını verdi...

Aziz Yıldırım kararını verdi...
banner206

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım düzenlediği basın toplantısında, "Bu camia büyüktür ve o büyüklüğü ummadığınız anda gösterir. Ali Bey ya kongre yap ve güvenoyu al ya da bu konuyu kapat. 'Aday çıksın yaparım' jestlerini bırak. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Hem Fenerbahçe'yi küçültüyorsun hem de kendini." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, mevcut başkan Ali Koç'un genel kuruldaki sözlerine cevap verdi. Yıldırım düzenlediği basın toplantısında, kimsenin aday olmaması durumunda başkanlığa kendisi adaylığını koyacağını açıkladı.

Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada, "2024 seçiminde adaylar çıkmalıdır. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz, kalamaz. 50 bin kongre üyesi var. En az 15 bin tanesi başkan adayı olarak ortaya çıkabilir. 'Benden başka aday çıkmaz' diyerek yürümek yanlıştır. Camia tehdit edilemez. Bu camia büyüktür ve o büyüklüğü ummadığınız anda gösterir. Ali Bey ya kongre yap ve güvenoyu al ya da bu konuyu kapat. 'Aday çıksın yaparım' jestlerini bırak. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Hem Fenerbahçe'yi küçültüyorsun hem de kendini." ifadelerini kullandı.

FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den maddi çıkar sağlamış insanlar aday olursa, ben aday olurum. Bunlar bu kulübe giremez. Burada işleri yok.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

Biten kongreden sonra Fenerbahçe ile ilişkimi kestim. Beni hiç rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum. Hayatımın kalan kısmını daha mutlu yaşamak istiyorum.

Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor! Ali Bey'i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz. Fenerbahçe daha iyi olsun diye seçtiniz! 5 senedir nerede verilen sözler? Neredesiniz kongre üyeleri. Başkan bağırıyor, 'Aday çıksın, kongre yapacağım' diyor. İçinizden bir tane çıkamıyor mu ya? Fenerbahçe'nin geldiği durum iyi değil.

Son Dakika: Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Hiç kimse başkanlığa aday olmazsa ben adayım

Fenerbahçe Yönetimi 5 senedir çok güçsüz, gücü yok! Ali Bey'in şahsı ile bu iş yürümez. 20 senede benim yönetimimde çok güçlü insanlar vardı. Maddi, manevi ve bana fikir verme olarak. Benim dışımda da mesaj verecek, kavga edecek insanlar vardı. Fenerbahçe'de bu insanlar bugün yok. Bu yüzden kongre çağrısı yaptım. Semim değil, güvenoyu iste.

Pendik'e yenildik ve kupadan elendiğimiz dönemde kongre çağrısı yapıldı. Kongre kararı aldık ve yaptık! Aday çıkmadı, yine tek başıma kaldım ve devam ettim. 1999'da bunu yaptım. Yönetimi değiştirdik ve güçlü yönetim yaparak devam ettik. 2006'da Denizli'de kaybettik, yeni yönetim yaptık. Ali Bey de o yönetime girdi. Güvenoyu alarak devam ettik. Metris'ten döndükten sonra da yaptık. Bunlardan korkmamak lazım. Ali bey güvenoyu alsa, yıl sonuna kadar herkes konuşmaktan çekinir. Güvenoyu almazsanız, bir başarısızlıkta herkes ayağa kalkacak. Belki de kongre zamanı gelmeden, Fenerbahçe kongre yapacak. Bu görünüyor.

Son Dakika: Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Hiç kimse başkanlığa aday olmazsa ben adayım

En üzüldüğüm konu, 612 milyon dolar borç bıraktığımız yönündeki laflar! Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli, ahlaklı olsunlar! Doğru olanı anlatsınlar. Topuk Yaylası, Fenerium, basketbol salonu... Bunları basın neden yazmıyor? O söylüyor, siz de 612 yazıyorsunuz. Bu kadar mal varlığı var. Stada ne kadar para harcadık? Biz, onu yaptık.

Basketbol salonunun tapusunu aldık. Yanındaki arsanın tapusunu aldık ve Ülker'e verdik. Murat Ülker 'Galatasaray'ın yaptığı sistem gibi, Emlak Konut ile büro ve ofisler yapalım' dedi. Onayı aldık, çalışma başladı. 230 trilyon gözüken arsayı, Fenerbahçe sahibiymiş gibi satın aldık. Ödeme yapmadık. Emlak Konut inşaatları yaparak, payını alacaktı. Ülker arazi bedelini alacaktı. Geriye kalan kar paylaşılacaktı. O da 75'şer milyon euro olarak belirlendi. Bu arsa için 230 milyon borç yazdık. Orası boş duruyor, yönetim bir şey yapmamış. Kendilerine sorun.

Son Dakika: Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Hiç kimse başkanlığa aday olmazsa ben adayım

Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 Milyon euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 Milyon euro olarak bıraktık. 90 milyon euro da bir girdi var. 330 Milyon euroya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 Trilyon borç vardı. 60-70 milyon eurodur. Onu da düşerseniz, borç 250 Milyon eurodur. 10 milyon Dolar Samandıra Tesisleri'ne harcadık. Dereağzı tesislerini yaptık 15 milyon. Faruk Ilgaz Tesisleri'ni yaptık, 10 milyon da oraya harcadık. Fenerbahçe TV'yi kurduk 20 milyon dolar da oraya harcadık. Kenan Evren Lisesi'ne 15 milyon euro para harcadık.

Geldiğim zaman yıllık 14 milyon dolar geliri vardı Fenerbahçe'nin. Şimdi stattan 40 milyon dolar gelir elde ediyorlar. E ödesenize bunları o zaman. Ben stadı yapmasaydım ne olacaktı? Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum! Herkes beni rahat bıraksın. Ailemle, işimle uğraşayım. Beni zorla çekmeyin. Para harcamak benim için çocuk oyuncağı. Adam zengindir para harcayamaz. Adamın parası yoktur çok para harcar. Mal varlıklarını toplasınlar, bu değerler üzerinden satışa çıkarsınlar. Ben hepsini alacağım! Sıfırlayacağım, Fenerbahçe'nin borcunu sıfırlayacağım.

Son Dakika: Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Hiç kimse başkanlığa aday olmazsa ben adayım

Fenerbahçe Koleji'ni kapatmasınlar. Bir yer bulsunlar, kirasını ben ödeyeceğim. Bina yıkılacaksa, hemen yıkalım. Koleji de ben kendim yapacağım. İsteyen varsa katılsın. O çocuklar orada okumaya devam etsin. Koleji, üniversiteyi para kazanmak için yapmadık. Fenerbahçe ruhu gelişsin diye yaptık. Bu kulüp; taraftarın, kongre üyesinin ve Fenerbahçe'nindir. Bu şahısların değildir. Birlik ve beraberlik istiyorsunuz, önce bunları ortadan kaldıracaksınız. Ozan Balaban, Selim Kosif'in biletlerini iptal ettiler. Eleştirmişler... Böyle şey olmaz.

Basketbolu bize vermesini istedik. Üç sene geçti, 75 milyon dolar harcayacaktık ve basketten de maddi anlamda kurtulacaklardı. Teminat mektubu verecek miyiz diye sormuşlar! Kafayı mı yediniz? Aziz Yıldırım'ın adı teminattır. Şimdi inşallah koleji ve üniversiteyi getirsinler, biz alalım. Genç çocuklar yetiştirelim.

Son Dakika: Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Hiç kimse başkanlığa aday olmazsa ben adayım

Kendi yaptığım stada 3 tane arabayla gidemeyeceksem 'Gitmem' dedim. Onların yaptığı. Ben giderim, kendimi de korurum. Ancak onlar kendini koruyamaz. Gördük işte, rezalet.

Ali Bey acilen Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etmeli. Gelecek, kulüple uğraşacak. Mektuplara bakmadığım için geri gönderdim. Divan'a çağırdılar, Sayın Cumhurbaşkanı gelecekmiş. Grip oldum, gitmedim. İşlerine geldiklerinde çağırıyorlar. Pantolon çekti... Zona oldum ve pantolonu bağlayamıyordum. Mahmut Bey, Ankara'da Cumhurbaşkanı ile olan toplantıda pantolonu bağladı. 'Başkan' diye bağırdın, dalga geçtin. Şimdi hadi bakalım bağırsana! Niye bağıramıyorsun? 'Topunuz gelin' diyorsun. Top derken, neyi ve kimi kastediyorsun!

11.5 Milyar TL kesin borç var. İsteyen ile iddiaya girerim. Borcu kaç katına çıkardınız. 'Hasta olmasa neler söyleyecektim' diyor. Bana ne söyleyeceksin? Hiçbir şey söyleyemezsin. Ben bir söylemeye başlarsam, yer yerinden oynar.

Bizim siyasette yerimiz yok. 20 senede bir gün kime oy attığımı söylemedim. Yönlendiremezsin, burada kavga çıkar. Fenerbahçe'ye ve ülkeye zarar verirsin. Uğur Bey kongrede çok büyük hata yaptı. 'İstifa ediyorum' diye tweet attı. Sonra oylama yaptı. Orada oylamaz olmaz. Divan'dan istifa ediyorsan, Divan'da oylama olur. Aslında bunun sonu Divan'da seçimdir.

Uğur Bey'in açıklık getirmesi lazım. Tedbir alsınlar, o divan başka bir şekilde olur. Bedri Baykam bir yazı yazmış, o da köşesine koymuş. Zamanında Uğur Bey'in yanına gelemiyordu. Ne adamlar ya! Uğur Bey diyormuş; Ertuğrul Özkök ile askerliğim ile ilgili bir şeyler konuşmuşuz. O konuşmaları söylerse, efsaneler, kestane olurmuş... Haydi söyle bakalım, biz de söyleriz.

Fenerbahçe'nin siyaset ile kavga etmeye hakkı yok. Daima onlarla iyi geçinmelisiniz. 3 Temmuz ile birlikte ekonomik anlamda çok büyük darbe aldık. Bunu en iyi bilenlerden biri de Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Bu kayıpları telafi etmek için yardım edecek en önemli isim de Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Her gittiğimde bir şeyler için izin istedik, yardım etti.

Bir gün 50 Milyon para istedim. 'Beşiktaş'a vermişsiniz, ben de istiyorum' dedim. Rıdvan Dilmen de yanımda, gülüyor. '5 Milyon mu?' dedi. Rıdvan'a dedim 'Niye güldün?' İşaret etmiş, 'Bak şimdi zıplatacağım' demiş. Bütün kulüplere yardım ediyorlar. Şimdi Galatasaray'a etmişler. Dereağzı'nı isteyecekler. Bu ilişkileri geliştirmek lazım. Mahkeme ile bir şey olmaz.

Beni her konuda suçlayabilirsiniz ama mali konuda suçlayamazsanız. Varsa çalınan bir şey beni mahkemeye verirsin.

Bizi maddi olarak kim suçlarsa alnını karışlarım. 9 milyon dolar'a Elvir Baliç'i aldım. Parayı 1 ayda cebimden ödedim. Elvir Baliç'i 19-20 milyondan aşağı satmayacağız diye bir şey çıktı ağzımdan. Real Madrid ile pazarlık yapıyoruz, 17'den fazla vermeyiz diyorlar. Balic'e 2 milyon maaş vereceklerdi. Dedim ki 19 milyona alın Balic'in maaşını ben ödeyeceğim. 2 milyon doları kendi cebimden verdim, 19'a sattık. Şahidi Balic, Karalic'tir.

Sevgili Fenerbahçeliler, bölünmeyin, bir tane Fenerbahçe var. Birlik olun. Fenerbahçe yenilmez bir büyüklüktür. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar süreklilik arz etmeyen, gelip geçici bir durumdur.

Murat Ülker rahat, niye gelsin. Ben de rahatım. Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili bir şey duymadım. Aday olursa, fikrimi söylerim.

"Ali Koç ile benzerlikleriniz olduğunu düşünüyor musunuz?"

Aziz Yıldırım: Benim en önemli özelliğim; yalan söylemem. Hata yapabilirim ama yalan olmaz ben de.

Aday çıkmazsa, aday olurum diye bir şey demedim. Bir dinle. 'Güvenoyu al ve devam et' dedim. Bu güç verecektir. Sıkıntı yaşayacağını söyledim. Fenerbahçe'ye FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den menfaat sağlayan birileri aday olursa, aday olacağımı söyledim. Kongre kararı aldığında, kimse aday olmazsa olurum. Genç biri gelirse de çekilirim.

Fenerbahçe, FETÖ'ye rağmen şampiyon olmuştur. Buraya liderlik yapacaksın. Yönetim liderlik yaparsa, hiç kimseye ihtiyaç yok. İki gün önce TFF Başkanı'na FETÖ'cü diyorsun, iki gün sonra koluna giriyorsun! Bu nasıl bir iş? Birine bir şey söylersem, ölene kadar konuşmam bir daha. Galatasaray ile yaşananlar... Galatasaray yapar ama yapmamış gibi hareket eder. Ben bunu söyledim daha önce.

Fenerbahçe ezilmez, güçlü olur. Ama bu yönetimle olamaz, bunu söyleyeyim.

Nihat Özdemir kimdir? Fenerbahçe'de en az 15 yıl ikinci başkanlık yaptı. TFF Başkanı oldu. Neden Nihat Özdemir ile kavga ediyorsun. 6 sene yönetimde beraber çalıştınız. 3 Temmuz'da beraberdiniz. O zaman Nihat Bey'e yaklaşımın başka olmalı. Nihat Bey yanlış bile yapsa, gideceksin anlatacaksın durumu. Adama saldırırsan, adam da hiçbir şeye karışmaz. Şikayet ettiklerini düzeltemezsin.

Edin Dzeko iyi oyuncu, inşallah faydalı olur. Bugün yorum yapmam yanlış olur. Karim Benzema'yı almasını söylemedim, onun gibi oyuncuları almasını söyledim. İnşallah faydalı olur.

"Sizin gönlünüzde yatan bir teknik direktör var mı?" Aziz Yıldırım: Var, Jose Mourinho. Şaka bir yana ben buna karışamam. Yeni Teknik direktör yönetimin tasarrufunda olan bir şey. Bir şey söylemek yanlış olur.

İsmail Kartal neden gitmiş Hacca? Dua etmek için mi, başka bir şey için mi?"

Ben her zaman başkanlığa hazırım. Param da var, rahat ol. Mesele o değil, mesele Fenerbahçe'yi toparlamak.

Aziz Yıldırım: Yenildiğimiz için kaybettik. Galatasaray ile oynadığımızda, soyunma odasına indiğimizde 'bugün bayramımız' derdik. Oyuncuları motive etmek için bunu söylerdik. Bir hafta önceden başlardık konuşmaya. Gereken neyse yapardık. Herkes o maça konsantre oluyordu ve yenilmiyorduk. Gelen de titriyordu.

Galatasaray'da oynayan ve futbolu bırakan bir kardeşimiz yanıma geldi. 'Abi zamanında Kadıköy'e geldiğimizde Alex'i Anelka'yı gördüğümüzde ayaklarımız titrerdi. Mağlup olacağımızı kabul edip sahaya çıkardık. Ama şimdi rahatız' dedi. Bunları kaybettik. 3 tane yiyoruz, seyirciden tepki yok! Çıkıp gidiyorlar. Birlik ve beraberlik yok. Stada kimin girdiği belli değil. Fenerbahçe'yi sevenler yok. Her yerden getiriyorlar. haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195