Title of a News Article

Eyvah! Stat sorunu sürecek

 Eyvah! Stat sorunu sürecek
banner206

Şanlıurfaspor’un, GAP Arena Stadyumu’nda maç yapabilmesi için en az 1 buçuk ay geçmesi gerekiyor. Böylece Urfaspor, ligin 6. haftasında evinde oynayacağı Orduspor maçını da GAP Arena’da oynayamayacak. Aksi takdirde GAP Arena Stadyumu’nun çimi 2 veya 3 aya kadar yeniden bozulabilir.

UĞUR BUDAK

GAP Arena Stadyumu zemininin sezonun başlamasına az bir zaman kala bozulması üzerine büyük şok yaşayan ve ligde evinde oynaması gereken Adanaspor ile Elazığspor maçlarını başka illerde oynayan Şanlıurfaspor’a üzücü bir haber daha geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız tarafından Şanlıurfaspor’un, ligin 6. haftasında evinde ağırlayacağı Orduspor maçında hazır duruma geleceğini belirttiği GAP Arena Stadyumu’nda, 1 buçuk aydan önce futbol oynamanın zor olduğu öğrenildi. Yaklaşık 230 Bin TL’ye mal olacak olan Lilium Festuka isimli çimin GAP Arena’ya serilme işlemlerine Cuma günü başlanacak. Çim çalışmalarının Orduspor maçına kadar bitirileceği öğrenildi. Ancak çim uzmanları, Şanlıurfaspor’un ligin 6. haftasında evinde karşılaşacağı Orduspor maçının GAP Arena’da oynanmasından taraf değiller. Uzmanlar, yeni çimin serilmesinin ardından GAP Arena Stadyumu’nda 1 buçuk aydan önce futbol oynanmasını doğru bulmadıklarını belirttiler. Böylece Urfaspor’un, 2 veya 3 maçını daha il dışında oynaması gerekebilir. Aksi takdirde GAP Arena Stadyumu’nun çimi 2 veya 3 aya kadar yeniden bozulabilir.

 

Çim uzmanı Urfastar’a konuştu

GAP Arena Stadyumu’nun ne zaman hazır duruma gelebileceğini Bursa Atatürk Stadı'nın çim uzmanı Muhittin İpek’e sorduk. İpek, Urfastar’a yaptığı açıklamada, “Bizi çim seçimi için Urfa’ya çağıracağız demişlerdi ama çağırmadılar. Urfa’nın çim seçimi yanlıştı. Urfa’da Kasım ayında bile sıcaklık 35 derece. Urfa’ya gelseydik bir rapor yazacaktık. Buna göre yeni çim alınacaktı” dedi.

 “Çim serildiği zaman futbol oynanılabilir ama kök sarmadığı için zemin bir daha bozulur, Mersin Stadı gibi olur” diyen İpek, “Bunun için burada hemen maç oynanılamaz. Çimin kök salabilmesi için en az 6 hafta lazım, bundan dolayı GAP Arena’da 6 hafta maç oynanmaması gerekir. Şimdi bu kök salmadığı halde burada futbol oynandığı zaman bir defa oynanılır ve geleceği zehir ederler. Saha zeminin serilmesinin ardından en az 6 hafta geçmesi lazım ki maç oynanabilsin. Eğer bu süre beklenmeden maç oynanılırsa 2-3 ay sonra hep birlikte sahanın ne hale geldiğini görürüz” şeklinde konuştu.

Bu arada bu gelişmeler üzerine GAP Arena Stadyumu’nda önümüzdeki 6 haftalık zaman diliminde maç yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 12:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Taraftar
Taraftar - 10 yıl Önce

bunun en büyük sorumlusu müdürdür. müdürün halen görevden alınmaması büyük hata.

SIRADAKİ HABER

banner195