Title of a News Article

Sağlam, Urfaspor maçı öncesi konuştu...

Sağlam, Urfaspor maçı öncesi konuştu...
banner206

Pazar günü 11 Nisan stadından Astor Enerji Şanlıurfaspor'a konuk olacak olan Kocaelispor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam maç öncesi açıklamalarda bulundu. Sağlam, Şanlıurfaspor maçının dönüm noktası olduğunu söyledi.

Trendyol 1. Lig 6. hafta mücadeleleri bugün başlıyor. Bugün yarın ve pazar günü oynanacak olan mücadeleler kapsamında temsilcimiz Şanlıurfaspor kendi sahasında Kocaelispor'u konuk edecek. 8 puanla 9. sırada yer alan sarı yeşilli ekip, 2 sıra üstünde 9 puanla 7. sırada yer alan Kocaelispor pazar günü karşı karşıya gelecek. Her iki takımda sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak. 

Bu maç öncesi basın karşısına geçen Kocaelispor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, dönüm maçı olarak nitelendirdiği Şanlıurfaspor maçıyla ilgili şunları söyledi; 

"ŞANLIURFASPOR DÖNÜM MAÇI"
Şanlıurfaspor deplasmanı öncesi açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam şunları dile getirdi. "Bolu maçından sonraki basın toplantısında da çok açık ve net bir şey söyledim ve dün oyuncularımızla da tabii bu konuyu masaya yatırdık ve değerlendirdik. Şanlıurfaspor maçı belki de bizim sezonun içerisindeki en kritik, en dönüm maçı diyebileceğimiz maçlardan bir tanesi haline geldi. Tabii ki diyeceksin ki ya hocam işte her maç önemli değil mi? Her maç önemli ama bazı maçlar var tabii bir sürecin önünde ya da ortasında bu tür maçları iyi değerlendirdiğinizde inanın üç puandan daha fazlasını verecek. Camia, taraftar ve bizi sevenler de daha farklı etki oluşturabilecek maçlar oluyor. Bu maç da onlardan bir tanesi.

"SORUMLULUK ALACAKLARINA İNANIYORUM"
Sonrasında Keçiören ve Erzurum'la oynayacağımız. Maçlar tabii bizi çok daha farklı bir yere getirecek. Buna inanıyorum ben. O yüzden Şanlıurfaspor maçı oyuncularımızın kesinlikle bu takımı nereye götürmek, bu takımla nerede olmak istedikleriyle alakalı. Dolayısıyla oyuncularımız Şanlıurfaspor maçında bundan sonraki dönemle alakalı kendilerine bir yön belirleyecekler. Kendilerine derken yani hepimize aslında ben inanıyorum ki sorumluluk alacaklar.

"BU MAÇA DAHA FARKLI HAZIRLANIYORUZ"

Ve taraftarımızın, camiamızın beklentisine karşılık verecek, hem mücadeleyi ortaya koyacaklar hem oyun kalitemizi biraz daha arttıracaklar. Hem de alacağımız üç puanla, sonra oynayacağımız iki iç saha karşılaşmasının öncesinde de camianın moralini, motivasyonunu yukarıya çıkaracaklar. o yüzden bu maça çok daha farklı hazırlanıyoruz. Bu maçı çok daha farklı değerlendiriyoruz. ben güzel olacağına inanıyorum.

Allah'a şükür bir sakatlığımız yok . Mesut'un bir sakatlığı vardı. O da şu anda iyi durumda. Takımla antrenmanlara dün başladı. Onun dışında herhangi bir sakatlığımızın olmaması bizim açımızdan çok önemli bir durum. Bir tek Fofana'nın cezası inşallah bu hafta son bulur ve sonrasında da hiçbir oyuncumuzla alakalı böyle bir sıkıntı yaşamayız. Şu anda iyiyiz. Moralimiz yerinde. Motivasyonumuz üst seviyede. taraftarlarımız bizi ziyarete geldiler. Camianın morali yerinde.

Taraftarlarımız her geçen gün takıma biraz daha fazla inanıyorlar. Güveniyorlar bizim de yapmamız gereken bir iş var. Tabii bu güzel havayı üstüne koyarak devam ettirmek. Ben Urfa maçında inşallah güzel bir sonuçla, güzel bir oyunla tekrar haftaya oynayacağımız Keçiörengücü maçı öncesinde moralimizi, motivasyonumuzu arttıracağız. Buna inanıyorum.

Şunu çok açık ve net ortaya koymak lazım tabii biz iyi bir takım, takım yaptık diyoruz. İyi transferler yaptık diyoruz ama en az bizim kadar bazı takımlar bizden daha fazlasını da yaptılar. En az bizim kadar transfer yapan bu ligde sekiz dokuz tane takım var Yani işte başlıyorsunuz tepeden, Eyüp, Manisa, Gençlerbirliği, Bandırma, Bodrum zaten bazı takımlar geçtiğimiz sezondan avantajlılar. Evet iyi kadrolarına eksik olan mevkilerine, ihtiyaçlarını koydular. Baktığımız zaman onun dışında Çorum, Urfa yani bu takımların hepsi baktığımız zaman sekiz dokuz tane takım oldu zaten. Bu takımların hepsi çok ciddi yatırımlar yaptı, çok ciddi paralar çok önemli oyuncuları kadrolarına kattılar. Dolayısıyla böyle bir yedi sekiz tane takım aslında üst grubu oluşturabilecek. Orada play-off mücadelesi, şampiyonluk mücadelesi yani ilk iki arkasından üçüncülük ve Play- off mücadelesi verecek.

Bu sekiz dokuz takım zaten yavaş yavaş kendini belli ediyor. Sıralamada üst basamaklarda yer almaya başladılar. Böyle devam edecek işte. Bu dönem içerisinde kim oyuncularını daha efektif kullanacak, kim destek güçleri işin içine katacak kim daha iyi takım olacak? Moralli, motivasyonlu üst seviyeye çıkaracak şehir takımıysan şehrin dinamiklerini ne kadar işin içine alacak,  o bütünlüğü, takım ruhunu ne kadar ortaya koyabilecek? Bunlar da işte bu yolculukta bu yarış içerisinde bazı takımları öne çıkaracak.

Bu futbol adına performansı etkileyecek değerler. O yüzden biz bunları da yapmaya başladık Allah'a şükür. Şu anda şükürler olsun iyi gidiyor. Görüyorsunuz tesisimizde ciddi çalışmalarımız vardı. Onlar da özellikle belediye başkanlarımızın, kulüp başkanımızın, yöneticilerimizin fedakarlığıyla onlar da artık, hani Kocaelispor şehrimizin en önemli markası diyoruz ya, bu markayı da daha değerli hale getirebilmek için burada tesisimizin standardının kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bir taraftan takımın kalitesini yükselttik ama burada tabii takıma destek verecek tesisin de standardını yükseltmemiz lazım. Stadımız çok güzel. Taraftarımız güzel. İşte bu futbol adına değerleri biz daha üst seviyeye çıkarabilirsek diğer takımlardan farkımızı da ortaya koymuş olacağız. Güzel olacak." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195