Title of a News Article

Türkiye'nin kalbine dokunmuştu! Urfalı Merve'ye Boğaziçi'nden ödül

Türkiye'nin kalbine dokunmuştu! Urfalı Merve'ye Boğaziçi'nden ödül
banner206

Türkiye'yi kendine hayran bırakan Şanlıurfalı 13 yaşındaki genç hentbolcu Merve Akpınar, Boğaziçi Üniversitesi 11. Spor Ödülleri töreninde kendisine verilen “Sportsmanship Brotherhood” ödülünü aldı.

Şanlıurfa'da toprak sahalı okul takımında hentbol oynayan ve uğradığı cinsiyet ayrımcılığına rağmen bölgesindeki ön yargıları yıkan açıklamasıyla Türkiye’de büyük yankı bulan 9'uncu sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar,  ödüle layık görüldü.  Akpınar, Boğaziçi Üniversitesi 11. Spor Ödülleri töreninde kendisine verilen “Sportsmanship Brotherhood” ödülünü aldı

AKPINAR: BU ÖDÜLÜ TÜM KIZLAR ADINA ALIYORUM

Ödül töreninde konuşan Merve Akpınar konuşmasında “Kız çocukları için bir şeyler yapmak istiyordum, destekleriniz sayesinde bugün burada aranızdayım. Gelecekteki hedefim İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek ve bayrağımızı dalgalandırmak. Bu ödülü tüm kız çocukları ve takımım için alıyorum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa’ya bağlı kırsal Güncü Kepesi Mahallesinde yaşayan Ali ve Emine Akpınar çiftinin Konuklu İmam Hatip Ortaokulu 9'uncu sınıf öğrencisi olan kızları Merve Akpınar, geçtiğimiz günlerde Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya gitti.

Burada DHA'ya yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken küçük kız, "Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın, oran buran görünür" diyerek çevre beni dışladı. Sonra ben de 'Hayır, ben neden oynamayayım?' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. Başta Türkiye ve 'köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim ve sesi olacağım' diye. Hem kendi meslek sahibi olup onu yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, bırakmayı da hiç düşünmüyorum" demişti. Yaşadığı zorlukları gözyaşları içerisinde anlatan Akpınar, o dönem sosyal medyada gündeme oturmuş ve birçok kesimden destek görmüştü.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195