Title of a News Article

Urfaspor üst lige nasıl çıkacak? İşte detaylar...

Urfaspor üst lige nasıl çıkacak? İşte detaylar...
banner206

Temsilcimiz Şanlıurfaspor'un 1. Lig hayali Play-Off turuna kaldı. Sezona şampiyonluk hayali ile çıkan sarı yeşilli ekip direkt olarak çıkamasa da, umudumuz eleme maçlarına bıraktı. Play-Off turunda büyük avantaj elde eden Urfaspor, deyim yerindeyse rakibini bekleyecek. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz grupta mücadele Şanlıurfaspor, son haftalarda kaybettiği puanlarla şampiyonluktan oldu.

İstikrarlı mücadelesini sürdüren lider Çorum FK, bitime 1 hafta kala şampiyonluğu ilan etti. Liderin en yakın takipçisi temsilcimiz Şanlıurfaspor ise kaybettiği puanların ardından 1. Lige çıkma hayallerini Play-Off maçlarına bıraktı. Bugün Afyonspor deplasmanında geriden gelerek sahadan galip ayrılan taraf olan sarı yeşilli ekip yuvaya moralli döndü. Puan sıralamasında ikinciliği garantileyen Urfaspor, son hafta kendi evinde Batman Petrolspor'u konuk edecek. 72 puanla 2. Sırada yer alan Şanlıurfaspor, lider Çorum FK ile arasında 4 puan varken, en yakın takipçisi Amedspor ile arasında ise 12 puan fark var. Matematiksel hesaplamalara göre Şanlıurfaspor ligin son maçında Batmanspor karşısında puan alması veya kaybetmesi halinde ligi 2. Sırada tamamlayacak.

TARİHİNDE BİR KEZ ÇIKTI

2011-2012 sezonunda 2. Ligde ligi lider tamamlayarak şampiyon olan Şanlıurfaspor 1. Lige yükselmişti.

Kurulduğu günden bu yana tarihinde bir kez 1. Ligde çıkan Şanlıurfaspor 2 sezon bu ligde mücadele verdikten sonra küme düştü.

O sene bu sene hayali ile adeta yanıp tutuşan Şanlıurfaspor ve taraftarı mutlu sona ulaşmak istiyor. 

1. LİGE NASIL ÇIKILACAK? 

Bulunduğu grubu 2. Sırada tamamlayacak olan Şanlıurfaspor, Play-Off mücadelelerinde büyük avantaj elde ediyor.

1, 2, ve 3 eleme turu ile üst lige çıkma hayali kuran Play-Off'a kalan takımlar birbiriyle eşleşecek. Grubun lideri olan takım bir üst lige direk olarak çıkıyor. 3,4,5 ve 6. Sırada bulunan takımlar birbiriyle eşleşiyor. Ligi 2. Sırada tamamlamayı garantileyen Şanlıurfaspor ise direk olarak 3. Tura yükselecek ve elemeler sonucunda rakibi belli olacak. 3. Tur yarı final ve çift maç olarak oynanacak. Bu maçlardan galip ayrılan takım ise finalde diğer grubtan (kırmızı) çıkan takımla tarafsız sahada tek maç ile karşı karşıya gelecek. Bu final maçında ise galip gelen taraf 1. Lige yükselen 3. Takım olacak.

AŞAĞIDA GÖSTERİLEN ŞEMADA 2 NUMARAYI ŞANLIURFASPOR OLARAK VARSAYILARAK HAREKET EDİLİRSE SİSTEM TAM ANLAMIYLA ANLAŞILMAKTADIR

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan edinilen bilgiye göre Play-Off mücadeleri tam olarak şöyle uygulanacak;

TFF 2. Lig Play-Off Sistemi; 

• Her iki grupta grup içi Play Off müsabakaları 3 tur üzerinden oynanır. Üç tur sonunda her iki gruptan birer takım Play-Off Final müsabakasına yükselir. 

• Her grupta 2, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımlar Play Off müsabakalarına katılır. 

• Normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan 3. tura yükselir.

• 1. Tur müsabakalarında her iki grupta 3. ile 6., 4. ile de 5. takımlar tek maç eleme usulüne göre karşılaşır. Maçlar 3 ve 4. takımların sahasında oynanır.

• Müsabakaları kazanan takımlar ikinci tura yükselir. 2. Tur çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar sıralamada daha altta yer alan takımların sahasında olacak şekilde yapılır. 

• 2. Tur müsabakalarını kazanan takımlar 3. turda lig 2.'si olan takımların rakibi olur. 

• 3. Tur müsabakaları çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar 2. turdan gelen takımların sahasında olacak şekilde oynanır. 

• Her iki grupta 3. Tur maçları sonucunda tur atlayan 1'er takım, tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Final müsabakasını oynamaya hak kazanır. Final müsabakasını kazanan takım Spor Toto 1. Lig'e yükselen üçüncü takım olur.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195