Edinilen bilgilere göre olay, sabah saatlerinde Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda meydana geldi. Şanlıurfa yönünden Gaziantep’e doğru seyir halinde olan saman yüklü tırın motor kısmından henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.
Sürücü Tırı Akaryakıt İstasyonuna Çekti
Durumu fark eden sürücü, tırı hemen yol kenarındaki bir akaryakıt istasyonunun yakınına güvenli bir alana çekti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, ilk müdahale de yine çevredekilerin yardımıyla yapılmaya çalışıldı. Ancak kısa sürede büyüyen alevler, tırın sürücü kabininin tamamını kapladı.
Alevler Dorsedeki Tonlarca Samana Sıçradı
Kontrolden çıkan yangın, tırın sürücü bölümünü küle çevirdikten sonra arka dorsede bulunan tonlarca saman yüklü alana sıçradı. Olay yerine hızla intikal eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına dört bir koldan müdahale etti.
Kepçeler Devreye Girdi, Samanlar Kurtarıldı
İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, bölgeye çağrılan iş makineleri ve kepçeler yardımıyla dorsedeki tonlarca saman tırdan hızlıca aşağı indirildi. Bu zamanında müdahale sayesinde samanların büyük bir kısmı yanmaktan son anda kurtarıldı.
Yangın nedeniyle tırın sürücü bölümü (çekici kısmı) tamamen kullanılamaz hale gelirken, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmaması teselli kaynağı oldu. İtfaiye ekiplerinin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
URFASTAR




