Ekipler tarafından yapılan denetimlerde, “unlu mamul” ve “market” tabelalı işletmeler tek tek kontrol edildi. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda, bir unlu mamul işletmesinde hijyen kurallarına uyulmadığı ve ekmek gramajlarında eksiklikler bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine zabıta ekipleri, gramajı eksik olan 55 adet ekmeğe el koyarak işletmeye Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uyguladı.

Halen bu dolandırıcılık ağına düşen var: 5.5 milyonu gitti
Halen bu dolandırıcılık ağına düşen var: 5.5 milyonu gitti
İçeriği Görüntüle

Ayrıca marketlerde yapılan kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş 11 kalemde toplam 125 ürün tespit edildi. Bu ürünler, tutanakla el konularak imha edilmek üzere işlem altına alındı.

Haliliye Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak ve güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Gramajı eksik olan ekmeklerin aş evlerine verilerek yardıma muhtaç ailelere dağıtıldığı öğrenildi.