İlk Dersin Teması: “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak”
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2025-2026 eğitim-öğretim yılı, yarın başlayacak. Bu yılın ilk dersi, “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak” temasıyla işlenecek.
Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 74 bin 538 okul ve 761 bin 416 derslikte ders başı yapacak.
Yeni Müfredat Uygulanacak
2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak başlatılan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” öğretim programları, bu yıl ana sınıfı ve uygulama sınıflarında, ilkokul 1-2, ortaokul 5-6, lise hazırlık ve 9-10. sınıflarda uygulanacak.
Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için 1-5 Eylül’de uyum eğitimleri tamamlandı. Ortaokula başlayacak öğrenciler için de rehberlik çalışmaları yapıldı.
Fidan Dağıtılacak
Eğitim yılının ilk haftasında orman yangınlarına karşı farkındalık eğitimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca “Her Çocuk Bir Fidan” temalı kısa film öğrencilere izletilecek ve tüm ilkokul öğrencilerine fidan dağıtılacak.
Şanlıurfa’da 770 Bin Öğrenci Ders Başı Yapıyor
Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte Şanlıurfa’da 770 bin öğrenci ders başı yapacak. Kent genelinde binlerce öğretmen de öğrencilerle birlikte okullara dönecek. Şanlıurfa’da da ilk ders, Türkiye genelinde olduğu gibi “Yeşil Vatan” temasıyla işlenecek.
Bu arada Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ta yarın sabah Eyyübiye ilçesinde okul açılış törenine katılacak.
Eyyübiye ilçesinde İkizce ilk ve orta okulunda öğrencilerin sevinçlerine ortal olunacak.
Kitap ve Forma Düzenlemesi
MEB tarafından hazırlanan 184 milyon 455 bin 297 ders kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı.
Ayrıca bu yıl öğrenciler için forma zorunluluğu yeniden getirildi. Öğrenciler, belirlenen okul formasını 4 yıl boyunca giyecek.
Eğitim Öğretim Takvimi
Birinci dönem ara tatili: 10-14 Kasım
Birinci dönem bitişi: 16 Ocak 2026
Yarıyıl tatili: 19-30 Ocak 2026
İkinci dönem başlangıcı: 2 Şubat 2026
İkinci dönem ara tatili: 16-20 Mart 2026
Okulların kapanışı: 26 Haziran 2026





