HRÜ'de büyük başarı: tek seferde kurtuldu
HRÜ'de büyük başarı: tek seferde kurtuldu
İçeriği Görüntüle

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), sigarayı bırakma kapmayasında son 6 ay içericisinde 526 kişiye sigarayı bıraktırdı.

İl Sağlık Müdürlüğü, tütün bağımlılığına karşı toplumsal farkındalığı artırmak ve sigara bırakma hizmetlerinin etkinliğini yaygınlaştırmak amacıyla eğitim ve saha çalışmalarını kapsayan kampanya başlattı. 'Sigarayı Bırak Kampanyası' adıyla yürütülen çalışmalar kapsamında kamu kurumlarında özel eğitim programları düzenlendi. 6 ay içerisinde kent genelinde SHM’lere başvurarak sigarayı bırakmak isteyen 526 kişi profesyonel destek alarak sigarayı bıraktı. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Sağlıklı Hayat Merkezlerinin koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak

“Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz her yaştan vatandaşımıza sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak amacıyla hizmet veriyor. Şanlıurfa’da 5 merkezimiz aktif şekilde faaliyet göstermektedir” dedi.

Merkezde görev yapan Dr. Cengiz Işık, sigara bırakma polikliniğinin yönlendirmesi ile 25 günde sağlıklı nefes almanın mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz. Öncelikle bağımlılık düzeylerini belirliyor, ardından gerekli testleri ve ölçümleri yapıyoruz. Kişiye özel hazırlanan tedavi planı kapsamında genellikle 25 günlük bir program uyguluyoruz. Bu sürenin sonunda bireylerin bağımlılıklarını geride bırakmaları hedefleniyor. Gerekirse psikolojik destek de sağlıyoruz” diye konuştu.

Merkezlerden hizmet alan vatandaşlardan Adem Hacıyan, “15 yıldır sigara içiyorum. Sosyal medyada Sağlık Müdürlüğü’nün projelerini görünce Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdum. Hocalarımızla görüştüm, testlerden geçtim ve tedavi sürecine başladım. Şu anda bir haftadır tedavi alıyorum. Nefes alışım ve yürüyüşümde ciddi bir iyileşme var. Bu merkezler, bırakmak isteyenler için büyük bir fırsat ’dedi.