Title of a News Article

10 bin TL ile ilgili AFAD'dan önemli mesaj

10 bin TL ile ilgili AFAD'dan önemli mesaj
banner206

AFAD'dan önemli duyuru. 10 bin TL almak isteyen depremzedelerin herhangi bir yere başvuru yapmalarına gerek olmadığı sms ile depremzede vatandaşlara iletildi.

10 bin TL yardım desteği ve kiracılara ödenecek olan 15 bin ve diğer ödemelerle ilgili depremzedelere bilgilendirme mesajı atan AFAD'dan şu ifadelere yer verildi;

AFAD'DAN DEPREM BOLGESINE AIT BILGIDIR. 

Afetzedelerimizin 10.000 TL karsiliksiz acil yardim odemelerini alabilmeleri icin basvuru veya banka hesabina gerek yoktur.e-Devlet sorgulamasinda evlerine ait yikik/acil yikilacak/agir,orta,az hasarli hasar tespiti kaydini gorebilenler,desteklerini Ziraat Bankasi'ndan alabileceklerdir.

Evleri yikik/acil yikilacak/agir,orta hasarli olarak tespit edilen tum afetzedelerimiz,15.000TL tasinma destegini e-Devlet'ten kontrol ettikten veya SMS ulastiktan sonra Ziraat Bankasi'ndan alabilirler.

Evleri yikik/acil yikilacak/agir,orta hasarli,kiraya cikacak ev sahibi afetzedelerimize 1 yil boyunca aylik 5.000 TL,kiraci afetzedelerimize ise aylik 2.000 TL kira yardimi yapilacaktir.Yardimlar icin e-Devlet'ten basvurular alinmaktadir.

Konteyner kentlerde oturmayi tercih eden afetzedelerimize sadece 15.000 TL tasinma yardimi yapilacak olup kira yardimi yapilmayacaktir.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2023, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195